dinsdag 21 juli 2015

salade van bulgur en wortelen met komijn - citroendressing


Het was gisteren een spannende dag.  Na ongeveer een half jaar rustig thuis zijn, mijn dagen vullend met koken, lezen en knuffelen met Frisky (en werk zoeken maar dat was niet interessant of leuk) ging ik terug aan de slag.  Nog wel bij een voormalige werkgever, dus dat maakte het helemaal spannend ! Of dit verstandig is, dat weet ik niet, dat zal de toekomst wel uitwijzen.  Voorlopig is het ook op interimbasis, dus niets is zeker.  Ik ben echter gewoon al blij dat ik terug wat meer centjes ga verdienen en mezelf niet meer zo veel ga moeten bedwingen in de boekenwinkel, bij de kookboeken afdeling ;-).  Een voordeel van terugkeren naar een voormalige werkgever is ook dat je niet zo moet wennen aan een totaal vreemde omgeving en mensen.  Het weerzien met vele collega's was hartelijk en bij momenten leek het of ik nooit was weggeweest, ook al was het ondertussen 11 jaar geleden dat ik er gewerkt had.  Raar toch hoe het leven soms kan lopen hé ?

Maar goed, terug aan het werk na een half jaar betekent ook moe zijn na 1 dag werken ! Ja, echt waar, ik was moe 's avonds.  Koken was dus een beetje een opgave, alhoewel ik wel koos voor een zeer gemakkelijk recept.  Ik haalde inspiratie uit het prachtige boek "The Green Kitchen Travels", waar deze wortelen met komijn - citroendressing in staan.  Ik voegde bulgur toe voor een volledige maaltijd, kookte de wortelen niet maar raspte ze en zo had ik snel een lekkere, volledige maaltijd.


BEREIDING (voor 2 pers) :

Maak 120 gr bulgur klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil zo'n 350 gr wortelen en rasp ze dan.  Zorg er wel voor dat de stukjes geraspte wortel nog redelijk groot zijn, als je kan.  Ik heb zo'n rasp met 4 verschillende kanten en ik gebruik dan de kant die de grootste stukjes geeft.
Doe bij de geraspte wortelen het sap van 1 citroen, 2 redelijk bol staande koffielepels komijn en een scheutje olijfolie.
Meng de bulgur, de wortelen met komijn - citroendressing en 5 eetlepels rozijnen goed door elkaar.

Je kan dit apart als salade eten, maar ook als bijgerecht bij een stukje vlees (op de BBQ).

Wat heb je dus nodig :

  • 120 gr bulgur
  • 350 gr wortelen
  • sap van 1 citroen
  • 2 koffielepels komijn
  • scheutje olijfolie
  • 5 eetlepels rozijnen

SMAKELIJK :-)

3 opmerkingen: