maandag 14 april 2014

stracciatella yoghurt met aardbeien

Soms is het zooooo eenvoudig maar toch zooooo lekker ...


Een fris dessert of vieruurtje, klaar in een paar minuten.

Je mengt 375 gr witte yoghurt ongesuikerd met 250 gr vanilleyoghurt.  Roer hier chocoladeschilfers door.  Je kan zelf kiezen hoeveel, ik ben nogal gul geweest ;-).  Doe er ook nog een 4 koffielepels homemade vanillesuiker (kristalsuiker waarin je gebruikte vanillestokjes steekt) bij.  Zet dit in de ijskast tot gebruik.
Een 10 minuutjes voor gebruik snij je aardbeien in 4 (ik heb er een 3 per persoon gebruikt), deze vermeng je met een 3 eetlepels poedersuiker.  Laat ze een 10 minuten staan en verdeel ze dan over de yoghurt.
Werk af met een paar blaadjes munt.

Ik had hiermee voldoende voor 4 glaasjes zoals op de foto.  Het gerecht heeft volgens mij ooit eens in zo'n supermarkt tijdschrift gestaan, Delhaize of Carrefour.  Ik heb het in ieder geval in mijn eigen "kookboek" bijgehouden maar had het tot nu toe nog niet geprobeerd.  En dat vind ik nu zo erg ;-) !

Wat heb je dus nodig :
  • 375 gr witte yoghurt ongesuikerd
  • 250 gr vanilleyoghurt
  • chocoladeschilfers (wees niet te zuinig :-))
  • 3 aardbeien per persoon
  • 3 eetlepels poedersuiker
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vind

2 opmerkingen:

  1. Voor hoeveel personen is dit gerecht? Ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een beetje afhankelijk van de glaasjes die je gebruikt maar ik kon er 4 zoals op de foto mee vullen.

      Verwijderen