Kook je aardappelen tot ze zacht zijn om er puree van te maken. Hou wat kookvocht opzij bij het afgieten.
Bak de kipchipolata in wat boter. Als ze gaar zijn, neem je ze uit de pan en hou je ze warm.
Bak dan in dezelfde pan, in het braadvet, 2 koffielepels venkelzaadjes gedurende 1 minuut. Voeg hierbij 50 ml witte wijn en roer goed. Laat de alcohol even verdampen. Voeg dan 100 ml kalfsfond toe en laat inkoken tot de helft. Doe dan een scheut room bij de saus en roer goed.
Leg de chipolata terug in de pan en hou warm op een laag vuurtje.
Stamp de gekookte aardappelen tot een smeuïge puree door toevoeging van een beetje kookvocht, room, een klontje boerenboter, muskaatnoot en een beetje graantjesmosterd. Doe er waterkers bij (ik gebruikte 2 bosjes waterkers maar dit is naar smaak natuurlijk).
Een zeer lekker sausje en puree maar toch gemakkelijk en snel klaar, dus ook een ideaal recept voor een weekdag. De puree heb ik ietwat anders gemaakt dan in het originele recept maar dit past er goed bij.
Wat heb je dus nodig :
- aardappelen (voor puree voor 2 personen)
- kipchipolata
- 2 koffielepels venkelzaadjes
- 50 ml witte wijn
- 100 ml kalfsfond
- room (ongeveer 250 ml)
- klontje boerenboter
- muskaatnoot
- graantjesmosterd
- 2 bosjes waterkers
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Oh dat ziet er wel erg lekker uit! En ik heb je vraag beantwoord :)
BeantwoordenVerwijderenHet is ook echt heel erg lekker en zo eenvoudig te maken, een ideaal recept dus ;-). Ik ga direct eens kijken naar je antwoord.
VerwijderenIk ga dit woensdag op de menu zetten als dagschotel. Ik zal je laten weten hoe het het cliënteel bevalt. :)
BeantwoordenVerwijderenIk hoop dat het cliënteel tevreden zal zijn ;-). Ben benieuwd wat je ervan gaat vinden ...
Verwijderen