Kook op voorhand al aardappelen, zodat je deze wanneer je de rest klaarmaakt, kan laten bakken.
Snij 1/2 ajuin en 3 teentjes knoflook fijn, en 1 courgette in tamelijk fijne schijfjes.
Laat boter smelten en voeg hieraan 3/4 eetlepel mosterdzaadjes en 1 eetlepel komijnzaadjes toe. Deze laat je even bakken, tot ze "springen". Dit gaat zeer snel, dus blijf erbij !
Voeg er dan de ajuin en knoflook aan toe. Roer alles goed door elkaar en laat ook even bakken.
Hierna doe je er ook de schijfjes courgette en 1 blik linzen - 400 gr bij.
Laat alles op een middelmatig vuur een 10 minuten bakken, tot de courgette gaar is (roer regelmatig even alles om).
Ondertussen bak je de aardappelen. Deze kruid je met een koffielepel komijnpoeder. Let op, komijnpoeder heeft nogal een specifieke smaak, als je dit niet graag lust, bak de aardappelen dan zonder de kruiden.
Voeg een beetje room toe aan het courgette - linzenmengsel, anders wordt het te droog. Laat de room zich nog even goed vermengen met het courgette - linzenmengsel en voeg dan de gebakken aardappelen toe.
Een lekker vegetarisch gerecht, waar je natuurlijk gerust een stukje vlees aan kan toevoegen indien gewenst.
Wat heb je dus nodig :
- 1/2 ajuin
- 3 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 3/4 eetlepel mosterdzaadjes
- 1 eetlepel komijnzaadjes
- 1 blik - 400 gr linzen
- aardappelen
- komijnpoeder
- room
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Ergens word het wel tijd dat ik een keer een berichtje achterlaat. Ik ga dit gerecht nu voor de 3e keer maken voor een groep van ongeveer 8 mensen.
BeantwoordenVerwijderenIk heb een klein beetje gespeeld met de hoeveelheden en heb er gehakt aan toegevoegd. Ik heb een ruime hoeveelheid gemaakt, maar alle keren is het helemaal op gegaan. Het valt hier dus enorm goed in de smaak. Mijn complimenten!