Snij hiervoor 1 dubbele en 1 enkele kipfilet in blokjes (niet te klein). Overgiet deze met 2 eetlepels olijfolie, het sap van 1/2 limoen, 1 geplet en in stukjes gesneden teentje knoflook en wat Italiaanse kruiden. Meng alles goed door elkaar en laat minstens een half uur marineren. Roer af en toe alles even goed om.
Ondertussen snij je 1,5 courgette in blokjes.
Wanneer de kip lang genoeg gemarineerd heeft, begin je de courgette blokjes te bakken in wat boter. Strooi er ook een beetje Italiaanse kruiden bij. Wanneer de blokjes bijna goed gebakken zijn, voeg je er een handvol pijnboompitten aan toe. Zet het vuur niet te hoog en gebruik een anti aanbak pan zodat de courgette blokjes niet verbranden.
De blokjes kip bak je in boter waaraan een beetje kippenkruiden zijn toegevoegd. Bak ze eerst op een redelijk hoog vuur tot ze mooi gekleurd zijn en zet dan het vuur lager en een deksel op de pan. Zo garen de blokjes verder maar drogen ze niet uit, ze blijven lekker sappig.
De pasta kook je volgens de aanwijzingen op de verpakking (ik heb nu spirelli gebruikt maar dat kies je zelf natuurlijk).
De limoenpesto (potje van 135 gr) doe je in een kommetje, samen met 2 eetlepels room. Warm dit even op in de microgolfoven en voeg er een beetje kookvocht van de pasta aan toe (let op dat het niet te lopend wordt).
Wanneer de pasta gekookt is, voeg je de limoenpesto toe en roer je alles goed door elkaar. Voeg er ook de courgette / pijnboompitten aan toe en de blokjes kip. Bestrooi met parmezaan et voilà een lekkere, zomerse pasta !
Wat heb je dus nodig :
- 1 dubbele en 1 enkele kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- sap van 1/2 limoen
- 1 teentje knoflook
- Italiaanse kruiden
- 1,5 courgette
- handvol pijnboompitten
- pasta (bv spirelli)
- potje limoenpesto (135 gr)
- 2 eetlepels room
- parmezaan
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Geen opmerkingen:
Een reactie posten