Snij hiervoor 1 groot kalfslapje in reepjes. Deze bak je in wat boter tot ze mooi gekleurd zijn. Neem ze dan uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
Terwijl het vlees bakt, snij je 1,5 courgette in blokjes en 1 kleine rode ajuin fijn. Als je het vlees uit de pan hebt gehaald, voeg je terug een beetje boter toe waarin je de fijn gesneden ajuin een minuutje bakt. Voeg er dan 1 afgestreken koffielepel gerookt paprikapoeder aan toe (geeft de pittige smaak) en roer goed door elkaar.
Na terug ongeveer een minuut doe je er de courgette blokjes bij, die je een 2-tal minuutjes laat bakken.
Doe er dan 300 ml room bij en roer goed door elkaar. Dit laat je op een zacht vuur ongeveer 10 minuten sudderen.
Ondertussen kook je 250 gr gevulde pasta (ik nam gevuld met spinazie en ricotta), 1 minuut korter dan aangegeven op de verpakking (de pasta zal verder garen in de warme saus).
Na die 10 minuten voeg je de kalfsreepjes terug toe, samen met de gevulde pasta.
Meng er ook nog 2 à 3 eetlepels ricotta onder (roer dit er voorzichtig onder om de gevulde pasta niet kapot te maken).
Bij het serveren kan je er naar smaak eventueel nog wat geraspte gruyère over doen.
De inspiratie hiervoor komt uit het Colruyt - Lekker Pasta kookboek, waar ik wat wijzigingen naar eigen smaak heb aangebracht.
Je kan dit natuurlijk ook klaarmaken met een ander type pasta zoals spaghetti, linguine, ...
Wat heb je dus nodig :
- 1 groot kalfslapje
- 1,5 courgette
- 1 kleine rode ajuin
- 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
- 300 ml room
- 250 gr gevulde pasta
- 2 à 3 eetlepels ricotta
- gerapste gruyère
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Geen opmerkingen:
Een reactie posten