vrijdag 18 juli 2014

zoete paprika

Met deze tropische temperaturen heb ik eigenlijk niet echt veel zin om te koken.  Warm eten smaakt mij ook niet zo goed, maar ja een mens moet toch iets eten hé.  Dus toen ik dit recept zag in Simply Italian, sprak het mij direct aan.  Weinig werk, lekkere groenten en te combineren met stokbrood of bv pita broodjes zoals ik gedaan heb bij gebrek aan stokbrood in de supermarkt en bij de bakker (er waren precies nog een paar mensen bij wie iets gelijkaardigs op het menu stond).


Je snijdt hiervoor 1gele, 1 rode, 1 groene en 1 oranje paprika in reepjes.  Snij ook 1 rode ajuin en 2 teentjes knoflook zeer fijn.
Bak de knoflook en de ajuin even in een beetje boter.  Daarna voeg je de paprika toe, die je ook even laat meebakken.
Doe er dan 1 blik gepelde tomaten bij (ik nam met Italiaanse kruiden maar dat is naar smaak natuurlijk), samen met 1 koffielepel kristalsuiker.  Breng dit langzaam aan de kook, zet het vuur lager en laat dan een 30 minuten pruttelen.
Voeg er nog wat Italiaanse gedroogde kruiden en een klein snuifje gerookt paprikapoeder aan toe.

Zaaaaalig lekker :-) !

Ik had ook nog een 100 gr Italiaanse ham een 5 à 10 minuten in een oven van 180 ° laten knapperig worden, die ik dan in stukjes brak en mee tussen het pita broodje stak.  Je kan dit natuurlijk even goed als vegetarisch gerecht eten.

Wat heb je dus nodig :

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene papika
  • 1 oranje paprika
  • 1 rode ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik - 400 gr gepelde tomaten (smaak naar keuze)
  • 1 koffielepel kristalsuiker
  • Italiaanse kruiden
  • snuifje gerookt paprikapoeder
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten