Kook hiervoor 120 gr quinoa in 250 ml kippenbouillon gedurende een 15 minuten (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Giet de quinoa dan af en laat afkoelen.
Snij 2 bosuitjes in fijne ringen en bak deze even in een beetje boter. Voeg dan 1 klein blikje erwtjes toe en laat deze even meebakken. Spoel ze goed na met koud water en laat uitlekken.
Spoel ook 1 klein blikje maïs met koud water en laat deze ook uitlekken.
Snij ondertussen 1 bosje radijzen in fijne schijfjes.
Doe dan de quinoa, erwtjes, maïs en radijzen samen in een kom en meng goed door elkaar.
Maak de komijndressing met 3 eetlepels olijfolie, de rasp en het sap van 1 limoen, 1 teentje fijngesneden knoflook en 1 eetlepel agavesiroop. Kruid met 1 bol staande koffielepel komijnpoeder. Meng alles goed door elkaar en zet fris weg tot verbruik.
Vooraleer je de dressing onder de quinoa / groenten mengt, voeg je er nog een koffielepel zure room aan toe, dit geeft een lekker frisse toets.
Dit smaakt heerlijk bij een stukje merguez of kip op de BBQ, maar natuurlijk kan je er ook een vegetarisch gerecht van maken. Kook dan de quinoa in groentenbouillon ipv kippenbouillon en neem misschien iets grotere hoeveelheden om toch zeker een vullende maaltijd te hebben.
Ik haalde dit recept uit Libelle en zette het een beetje naar mijn hand / smaak oa met de zure room.
Wat heb je dus nodig :
- 120 gr quinoa
- 250 ml kippenbouillon (of groentenbouillon)
- 2 bosuitjes
- 1 klein blikje erwtjes
- 1 klein blikje maïs
- 1 bosje radijzen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 limoen
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel agavesiroop
- 1 koffielepel komijnpoeder
- 1 koffielepel zure room
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Geen opmerkingen:
Een reactie posten