dinsdag 12 augustus 2014

spinaziepannenkoekjes met limoenboter

Oh - My - God ! I just died and went to heaven ... en ze koken daar uit het kookboek Plenty van Ottolenghi :-) !

Wat was dit lekker ! Het ultieme bewijs dat vegetarisch ook echt wel super kan zijn !




Eerst maak je de limoenboter.  Doe 100 gr roomboter, op kamertemperatuur, in een kom en klop deze met een houten lepel zacht en romig.  Roer er dan de geraspte schil van 1 limoen, 1,5 eetlepel limoensap, een snuifje zout, een snuifje witte peper, 1 eetlepel gedroogde koriander, 1 teentje fijngesneden knoflook en 1/2 gedroogde fijngesneden kleine chilipeper door.  Wanneer alles goed gemengd is, draai je de boter in folie en leg je deze in de ijskast om terug op te stijven.
Laat dan 300 gr spinazie in water slinken.  Giet hem af en laat hem afkoelen.  Wanneer de spinazie koud is, knijp je het vocht er uit.  Hak hem dan grof.
Ondertussen maak je het pannenkoekenbeslag.  Meng 110 gr zelfrijzende bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 1 ei, 50 gr gesmolten, gezouten roomboter, een snuifje zout, 2 koffielepels komijnpoeder en 150 ml melk tot een glad mengsel.  Roer er dan met een vork 3 fijngesneden bosajuintjes, 1/2 fijngesneden groene chilipeper en de spinazie door.  Klop dan 1 eiwit tot stevig schuim en spatel dit door het beslag.
Bak de pannenkoekjes in een anti aanbak pan, telkens in een klein beetje boter.  Voor elke pannenkoek schep je 1 grote soeplepel beslag in de pan, dat je iets platter drukt tot ongeveer 1 à 1,5 cm dikte.  Bak aan elke kant 2 à 3 minuten tot ze mooi kleuren.  Hou de reeds gebakken pannenkoekjes warm.  Ik heb ze één voor één gebakken, op een bord gelegd en dit in een oven van 40 ° gezet.

Met deze hoeveelheid had ik 5 pannenkoekjes, en dit is zeker voldoende voor 2 personen.  Vooral als je ze serveert met gebakken aardappelen zoals ik deed.  Leg wat limoenboter op elk pannenkoekje, deze zal erover smelten door de warmte.  De zachte smaak van de pannenkoekjes krijgt een pittig accent door de limoenboter.

Het water komt me nog in de mond als ik eraan terug denk ;-) !

Wat heb je dus nodig :

  • 100 gr roomboter
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 1,5 eetlepel limoensap
  • snuifje zout
  • snuifje witte peper
  • 1 eetlepel gedroogde koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 gedroogde kleine chilipeper
  • 300 gr spinazie
  • 110 gr zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 volledig ei en 1 eiwit
  • 50 gr gezouten roomboter
  • 2 koffielepels komijnpoeder
  • 150 ml melk
  • 3 bosajuintjes
  • 1/2 groene chilipeper
  • boter
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

4 opmerkingen:

  1. Ooooh die lijken me heerlijk! Op dit moment mag ik ze niet vanwege de detox... Ik heb het boek Plenty ook, dus ik ga het wel onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aah dit klinkt inderdaad echt héérlijk, en het ziet er ook supergoed uit! Dit is het proberen wel waard denk ik... Leuk recept!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker eens proberen ! Benieuwd wat je er dan van gaat vinden.

      Verwijderen