Hij gebruikt in het originele recept gedroogde bonen die je eerst een nacht moet laten weken, 30 minuten moet laten koken vooraleer je echt aan het gerecht kan beginnen maar ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt en grote witte bonen uit pot gebruikt.
Ik nam 2 kleine potjes grote witte bonen (elk 185 gr). Spoel deze goed met koud water en laat uitlekken.
Laat wat roomboter samen met olijfolie met look en chili smelten in een goed hete anti aanbakpan. Voeg de witte bonen toe en verlaag het vuur (mag op halfhoog vuur gebakken worden). Zorg dat de bonen niet op elkaar gestapeld liggen, bak ze desnoods in 2 keer. Laat ze langs beide kanten een 2-tal minuten bakken, tot ze mooi kleuren.
Voeg dan 4 fijn gesneden bosajuinen, 2 fijn gesneden teentjes knoflook en 6 fijngesneden blaadjes zuring toe. Roer alles goed om en laat nog een minuutje bakken. Kruid met een beetje citroenpeper.
Doe er dan het sap van 1/2 citroen bij en bestrooi met wat verkruimelde feta, 2 koffielepels sumak, een handvol fijngehakte dille en een beetje olijfolie.
Ik heb hierbij Griekse pasta geserveerd en dit is echt lekker ! Het smaakt lekker af, met een licht zurige nasmaak. De sumak (kruiden) heb ik gevonden bij een Turkse winkel in de buurt. Ottolenghi geeft zelf de tip om spinazie met een dubbele hoeveelheid citroensap te gebruiken als je geen zuring zou vinden, maar ik zou er toch even naar zoeken want dat geeft een lekkere smaak.
Wat heb je dus nodig :
- 2 potjes grote witte bonen (elk 185 gr)
- roomboter
- olijfolie met look en chili
- 4 bosajuinen
- 2 teentjes knoflook
- 6 blaadjes zuring
- citroenpeper
- sap van 1/2 citroen
- feta (hoeveelheid naar smaak)
- 2 koffielepels sumak
- handvol verse dille
- olijfolie
- Griekse pasta
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Geen opmerkingen:
Een reactie posten