Snij hiervoor een 650 gr pompoen in blokjes (3 op 3 bv, niet te klein). Deze blokjes leg je in een ovenschotel, samen met 4 eetlepels olijfolie en een beetje peper. Roer alles even goed door elkaar en zet gedurende 5 à 10 minuten in een oven van 175 °.
Snij van 1 bol knoflook onderaan ongeveer 1 cm weg (zorg wel dat de teentjes knoflook bij elkaar blijven). Zet de bol dan bij de pompoen in de ovenschotel en laat nog ongeveer 30 minuten in de oven staan. Controleer wel regelmatig of de pompoen niet verbrandt en doe er eventueel wat olijfolie bij.
Ondertussen snij je 4 pastinaken ook in blokjes, die je gaar kookt met een beetje zout.
Wanneer je de pompoen / knoflook uit de oven haalt druk je de teentjes knoflook uit de vliezen. Dit gaat heel gemakkelijk, ze zijn normaal gezien zeer zacht na 30 minuten in de oven. Doe ze bij de pastinaak, samen met de pompoen.
Voeg er 80 gr roomboter bij, een flinke snuif muskaatnoot en wat peper bij. Stamp alles fijn met een pureestamper. Dit moet niet te grondig gebeuren, er mogen nog wat stukjes overblijven.
Doe dan een dik handvol fijn gesneden bieslook en 50 à 100 ml room bij de puree en roer goed om (begin met 50 ml room en als de puree nog iets te droog is voeg je nog toe).
Dit is lekker met een stukje vlees, zacht van smaak en smeuïg. En wees gerust, ook al is er serieus wat knoflook in je proeft dit niet sterk.
Wat heb je dus nodig :
- 650 gr pompoen
- 4 eetlepels olijfolie en eventueel wat extra
- peper
- 1 bol knoflook
- 4 pastinaken
- zout
- 80 gr roomboter
- flinke snuif muskaatnoot
- dik handvol fijn gesneden bieslook
- 50 à 100 ml room
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Hey Peggy,
BeantwoordenVerwijderenZiet er uit als een mooi recept! Voor hoeveel personen heb je het hierboven ingeschat?
Gr,
Joeri
We hebben hier met 2 personen van genoten ;-).
VerwijderenHeerlijk! Lekkerste puree ever!
BeantwoordenVerwijderen