Je mengt hiervoor 1 ei met een eetlepel magere witte yoghurt zonder suiker, 4 eetlepels (bol staand) havermoutvlokken, 100 ml melk en 1 eetlepel ahornsiroop.
Dit mengsel laat je een 15 à 30 minuten rusten. Je moet echt een dikker mengsel krijgen, desnoods doe je er nog wat havermoutvlokken bij.
Verwarm in een anti aanbak pan een beetje boter en bak hierin 1 grote of 2 kleinere pannenkoeken. Zet het vuur zeker niet te hoog, laat de pannenkoeken rustig bakken.
Ik heb hier appel en kaneel gebruikt. Terwijl de pannenkoeken dan bakken snij je 1 ongeschilde appel in stukjes die je bestrooit met kaneel naar smaak.
Smeer de rest van de magere witte yoghurt (ik gebruik zo'n potje van 125 gr) op de pannenkoek(en) en leg hierover de appelstukjes.
Deze hoeveelheid is geschikt voor 1 persoon.
Wat heb je dus nodig :
- 1 potje - 125 gr magere witte yoghurt zonder suiker
- 1 ei
- 4 eetlepels havermoutvlokken
- 100 ml melk
- boter
- 1 eetlepel ahornsiroop
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Hmmm... ziet er heerlijk én gezond uit!
BeantwoordenVerwijderenZe zijn ook heerlijk, ik zou ze elke dag kunnen eten !
VerwijderenKlinkt lekker! Komt hier zeker op het (ochtend)menu!
BeantwoordenVerwijderen