Snij hiervoor 1 ajuin en 3 teentjes knoflook zeer fijn. Bak ze kort in wat olijfolie met look en chili. Doe er dan 1/3 à 1/2 koffielepel (afhankelijk van hoe pikant je het wil) gerookt paprikapoeder en wat Italiaanse kruiden bij. Roer alles even goed door elkaar en laat nog ongeveer een minuutje bakken.
Voeg dan 250 ml warm water en 1 blik gepelde tomaten met Italiaanse kruiden (400 gr) toe. Breng dit aan de kook en laat een paar minuten sudderen.
Hierna voeg je een dik handvol prinsessenboontjes, 1 blik flageolets (400 gr) en 1 blik rode bonen (400 gr) toe. Laat dit ongeveer 5 minuten sudderen en voeg dan nog 1 blik linzen (400 gr) toe. Laat terug een 5 minuten sudderen. Check of de prinsessenboontjes beetgaar zijn en laat eventueel nog iets langer sudderen.
Werk bij het serveren af met een toefje zure room en wat rucola.
Je ziet, weinig werk aan, dus ideaal voor na een werkdag. Dit smaakt heerlijk met een stukje brood, waarmee je de saus tot de laatste druppel vakkundig kan verorberen.
Natuurlijk kan je gerust variëren met de gebruikte bonen, afhankelijk van je eigen voorkeur. Ik baseerde mij hiervoor op een Libelle recept, dat ik ook naar eigen smaak heb aangepast.
Met deze hoeveelheden heb je net iets meer dan 2 porties, maar eet het overschotje gerust de volgende dag op, het smaakt enkel nog lekkerder !
Wat heb je dus nodig :
- 1 ajuin
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie met look en chili
- 1/3 à 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
- Italiaanse kruiden
- 250 ml water
- 1 blik - 400 gr gepelde tomaten met Italiaanse kruiden
- dik handvol prinsessenboontjes
- 1 blik - 400 gr flageolets
- 1 blik - 400 gr rode bonen
- 1 blik - 400 gr linzen
- zure room
- rucola
- brood
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Geen opmerkingen:
Een reactie posten