Je gebruikt een varkenshaasje van een 400 gr. Dit laat je gedurende minstens 1 uur marineren in een mengeling van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel sesamolie en 1 koffielepel gemberpoeder. Draai het varkenshaasje regelmatig even om en giet ook regelmatig wat marinade over het vlees.
Dit varkenshaasje bak je in wat boter en de marinade. Voeg zeker ook nog een grof gesneden ajuin toe. Nadat je beide zijden van het varkenshaasje mooi hebt gekleurd, volstaat nog een kwartiertje onder deksel op een zacht vuurtje verder bakken. Dit gebakken varkenshaasje snij je dan in sneetjes. Snij deze niet te dik want anders is het niet smakelijk tussen het stokbrood.
Terwijl het varkenshaasje bakt, maak je wasabi mayonnaise. Ik heb hiervoor een 50 gr mayonnaise gebruikt, gemengd met sap van een halve limoen en een 2 à 3 cm wasabi pasta. Indien je dit nog niet eerder hebt gegeten, neem dan eerst misschien best iets minder wasabi pasta, proef en voeg dan eventueel nog wat toe.
Maak ook een halve Chinese kool schoon, verwijder het harde middelste gedeelte.
Bestrijk 1 zijde van het stokbrood (ik nam een half per persoon) met wasabi mayonnaise, leg er enkele blaadjes Chinese kool op en dan enkele sneetjes varkenshaas. Werk eventueel af met nog een beetje wasabi mayonnaise.
Al zeg ik het zelf, dit is een aanrader ! Je hebt er ook niet echt veel werk aan, dus misschien wel ideaal voor de momenten als de zin om te koken even wat minder is ;-).
Wat heb je dus nodig :
- 1 varkenshaasje (400 gr)
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 koffielepel gemberpoeder
- 1 ajuin
- 50 gr mayonnaise
- sap van 1/2 limoen
- 2 à 3 cm wasabi pasta
- 1/2 Chinese kool
- 1 stokbrood
SMAKELIJK :-) !
Ik eet dan wel geen vlees, maar van jouw foto's alleen al krijg ik altijd honger :-)
BeantwoordenVerwijderenDit is nu écht zo'n compliment waar ik super blij van wordt :-) ! Dank je wel !
Verwijderen