Ter voorbereiding snij je 1 dikke wortel, 2/3 courgette en een 5- tal zongedroogde tomaatjes in kleine blokjes.
Snij ook 1/2 ajuin en 1 teentje knoflook zeer fijn. Bak deze even in wat boter gemengd met olijfolie met look en chili.
Voeg er dan de blokjes wortel, courgette en zongedroogde tomaatjes aan toe en laat een 5 minuten meebakken terwijl je regelmatig roert. Doe er een beetje water bij, kruid met een snuifje Italiaanse kruiden en zet een deksel op de pan zodat de groenten nog even gaar stoven.
Snij ondertussen 1 aubergine in dikke plakken van ongeveer 2 à 3 cm.
Vet een ovenschotel in met een beetje olijfolie en leg er de plakken aubergine in. Besmeer ze ook nog even met wat olijfolie. Laat ze dan een 15 minuten bakken in de oven op 175 °.
Haal de schotel uit de oven. Bij mij waren de aubergines toen al redelijk zacht maar dat zal natuurlijk een beetje van je oven afhangen, zet ze desnoods nog even terug in de oven. Leg op elke plak aubergine wat van het wortel / courgette / zongedroogde tomaatjes mengsel en een schijfje mozzarella.
Zet de schotel dan nog terug een 5 à 10 minuten in de oven, tot de mozzarella gesmolten is en lichtjes kleurt.
Ik heb dit gegeten als hoofdgerecht, met aardappelpuree en het was mmmmmmmmm ;-). Natuurlijk kan je de taartjes ook apart serveren als voorgerecht. Ik had met deze hoeveelheden 6 taartjes.
Wat heb je dus nodig :
- 1 aubergine
- 1 dikke wortel
- 2/3 courgette
- 5- tal zongedroogde tomaatjes
- 1/2 ajuin
- 1 teentje knoflook
- boter
- olijfolie met look en chili / olijfolie
- Italiaanse kruiden
- mozzarella
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Geen opmerkingen:
Een reactie posten