Snij hiervoor 1/2 grote ajuin en 3 teentjes look fijn. Bak deze in wat boter en olijfolie met look en chili. Gebruik een grote pot want alles komt hier samen in.
Doe er 500 gr gehakt bij en laat dit rul bakken. Zet het vuur niet te hoog en roer regelmatig, zodat het gehakt niet kan aanbranden.
Ondertussen rooster je een dik handvol pijnboompitten in een anti aanbakpan zonder vetstof.
Wanneer het gehakt klaar is, voeg je de pijnboompitten toe, samen met 84 gr rozijnen (= 2 kleine doosjes), 1 blik - 400 gr kikkererwten, 1 blik - 400 gr linzen en 4 eetlepels room. Kruid ook met een beetje peper en doe er nog een eetlepel balsamico bij.
Meng alles goed en laat een paar minuten opwarmen.
Serveer met rucola en doe er indien gewenst nog een beetje balsamico over.
Dit is gebaseerd op een recept uit Libelle. Ik heb zelf de linzen er nog aan toegevoegd en de room (zonder vind ik het toch iets te droge kost), de rucola gebruik ik ter vervanging van de bladpeterselie uit het originele recept en vind ik persoonlijk lekkerder. Je hebt hiermee ruimschoots voldoende voor 2 personen, er blijft dan zelfs nog een restje over voor de volgende dag, en dan smaakt het nog eens zo lekker ;-) !
Wat heb je dus nodig :
- 1/2 grote ajuin
- 3 teentjes look
- boter
- olijfolie met look en chili
- 500 gr gehakt
- dik handvol pijnboompitten
- 84 gr rozijnen (2 doosjes)
- 1 blik - 400 gr kikkererwten
- 1 blik - 400 gr linzen
- 4 eetlepels room
- peper
- 1 eetlepel balsamico en extra voor afwerking
- rucola
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Geen opmerkingen:
Een reactie posten