Ik ben verzot op pasta, maar het is eigenlijk de eerste keer dat ik hoor dat er zelfs een speciale pasta dag is ! Blijkbaar is deze ontstaan in 1995 (jawel, dus al bijna 20 jaar geleden !), om te vieren dat pasta een culinaire verwennerij is. Ik ga daar volledig mee akkoord en heb dan ook een receptje gemaakt ter ere van deze dag. Niets speciaal, maar wel lekker (al zeg ik het zelf).
Snij hiervoor 1,5 courgette en 8 sneetjes hesp (gerookt met honing, want honing en Brie = lekkere combinatie) in blokjes. Snij ook 1/2 ajuin en 2 teentjes knoflook zeer fijn.
Bak de ajuin en knoflook even in wat boter en kruid met 2 bol staande koffielepels honing - mosterd kruiden. Voeg dan de courgette blokjes toe en laat deze een 5 minuten meebakken. Roer regelmatig alles even om en zet het vuur niet te hoog om aanbranden te vermijden.
Ondertussen bak je in een aparte pan de blokjes hesp tot ze lichtjes kleuren.
Doe dan bij de courgette een 150 à 200 gr brie en laat dit smelten op een laag vuur en onder voortdurend roeren. Wanneer de brie gesmolten is, voeg je er ook nog 150 ml room aan toe. Kruid ook nog met een beetje peper. Laat alles goed opwarmen.
Ondertussen kook je de pasta. Ik heb hiervoor schattig uitziende, verse pastabuiltjes gevuld met parmezaan gebruikt (neen, niet zelf gemaakt, wel zelf gekocht bij AH).
Doe de hesp bij de courgette / brie en verdeel over de pasta. Werk af met wat walnoten.
De brie geeft een zeer lekkere smaak aan de saus (of 't zou moeten zijn dat je geen brie lust natuurlijk). Dit is ook ideaal voor na een werkdag, snel klaar en weinig voorbereiding aan.
Wat heb je dus nodig :
- 1,5 courgette
- 8 sneetjes hesp (gerookt met honing)
- 1/2 ajuin
- 2 teentjes knoflook
- 2 koffielepels honing - mosterd kruiden
- 150 à 200 gr brie
- 150 ml room
- peper
- boter
- pasta (ik gebruikte verse pasta, 250 gr)
- walnoten
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Geen opmerkingen:
Een reactie posten