Meng hiervoor eerst 125 gr bloem met 350 ml melk, 4 eieren en een snuifje zout tot een glad beslag. Laat dit gedurende een 30 minuten rusten.
Ondertussen spoel je 450 gr verse spinazie grondig schoon en snij je 1/2 ajuin en 3 teentjes knoflook fijn. Bak de ajuin en knoflook, samen met 1 koffielepel mosterdzaadjes, even in wat oosterse wokolie en voeg dan de spinazie toe. Laat gedurende een 5 minuten slinken, met het deksel op de pan. Giet daarna af en laat goed uitlekken.
Meng de spinazie dan met 150 gr ricotta, 2 à 3 koffielepels Dijon mosterd en kruid met wat peper. Ik heb in dit mengsel even de mixer gezet, maar daar ben je natuurlijk vrij in om dit al dan niet te doen.
Doe dan 125 gr pijnboompitten bij het beslag en bak er 3, niet te dunne, pannenkoeken mee. Maak ze natuurlijk ook niet te dik of ze worden moeilijk plooibaar.
Bestrooi de helft van elke pannenkoek met wat geraspte Gruyère, doe hierop een flinke schep van het spinaziemengsel en vouw de pannenkoek dicht. Strooi er nog wat Gruyère op. Leg de 3 pannenkoeken in een ingevette ovenschotel en zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °.
Bestrooi met fijngesneden gerookte zalm bij het opdienen.
Een stevige maaltijd, ideaal voor liefhebbers van hartige pannenkoeken.
Wat heb je dus nodig :
- 125 gr bloem
- 350 ml melk
- 4 eieren
- zout
- 450 gr verse spinazie
- 1/2 ajuin
- 3 teentjes knoflook
- 1 koffielepel mosterdzaadjes
- oosterse wokolie
- 150 gr ricotta
- 2 à 3 koffielepels Dijon mosterd
- peper
- 125 gr pijnboompitten
- geraspte Gruyère
- gerookte zalm (ik gebruikte 3 sneetjes)
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Geen opmerkingen:
Een reactie posten