woensdag 12 november 2014

panna cotta met kardemom, kaneel en steranijs

Gisteren postte ik bij a picture a day een foto van wat overbleef na het maken van een dessert.  Enkelen onder jullie hebben juist geraden dat het om panna cotta ging (oei, oei, ik word precies toch wel wat voorspelbaar).

Meer bepaald deze zalig lekkere, "herfstige" panna cotta :


Je brengt hiervoor 500 ml volle room en 100 ml halfvolle melk aan de kook.  Van zodra het kookt, zet je het vuur zachter en voeg je 1 kaneelstokje, 2 steranijs en 10 kardemompeulen toe.  Dit alles laat je gedurende 15 minuten pruttelen.
Een tweetal minuten voor het einde van die 15 minuten voeg je 50 gr witte chocolade en 2 koffielepels (zelfgemaakt) vanillesuiker toe.  Meng goed tot de chocolade en suiker gesmolten zijn.
Hierna zeef je het mengsel en voeg je 8 gr gelatine toe.  Roer alles nog eens goed door elkaar en verdeel over glaasjes.
Laat gedurende een 4-tal uren afkoelen in de koelkast en bedek eventueel met passievrucht voor het serveren.  Ik zeg eventueel omdat het zonder die passievrucht ook al een heerlijke, ietwat pittige panna cotta is.

Tijdens het koken krijg je er gratis en voor niets een lekkere geur bij ! Zo'n echt warme geur die herfst schreeuwt, mmmm zalig gewoon.

Dit is niet echt gebaseerd op een recept.  Ik had die kardemompeulen cadeau gekregen en ben op zoek gegaan welke smaken er bij passen, om zo tot deze combinatie te komen.

Wat heb je dus nodig :

  • 500 ml volle room
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 10 kardemompeulen
  • 50 gr witte chocolade
  • 2 koffielepels (zelfgemaakt) vanillesuiker
  • 8 gr gelatine
  • eventueel passievruchten voor de afwerking
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

1 opmerking:

  1. Hmmm, dat ziet er lekker uit! Dat maak ik voor kerst of oudjaar. Misschien eens met (bloed)sinaasappel in plaats van passievrucht?

    BeantwoordenVerwijderen