Doe 1 eetlepel currypoeder, 1 eetlepel kurkuma, 1 eetlepel komijn en 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder in een kommetje. Voeg er een heel klein beetje water aan toe en meng tot een pasta (als dit niet goed lukt, voeg je gewoon nog een beetje water toe).
Snij 2 pastinaken in blokjes.
Snij 2 teentjes knoflook fijn en bak ze even in wat boter. Voeg dan de kruiden pasta toe en roer alles goed door elkaar. Laat gedurende ongeveer 1 minuut bakken terwijl je blijft roeren.
Voeg dan de pastinaakblokjes, 1 blik gepelde tomaten, een 2 cm verse geraspte gember, een beetje water en 250 ml kokosmelk toe. Meng alles goed door elkaar en laat gedurende 20 minuten sudderen op een niet te hoog vuur. Roer er af en toe door.
Voeg dan 1 blik kikkererwten toe en laat nog 10 minuten verder koken.
Op het einde doe je er wat verse of gedroogde koriander bij en roer je nog even alles goed door elkaar.
Werk af met bieslook en serveer met Turks brood.
Een lekker vegetarisch gerecht, waar je even goed rijst bij kan serveren ipv brood.
Wat heb je dus nodig :
- 2 pastinaken
- 1 eetlepel currypoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel komijn
- 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
- water
- 2 teentjes knoflook
- boter
- 1 blik - 400 gr gepelde tomaten
- 2 cm verse gember
- 250 ml kokosmelk
- 1 blik - 400 gr kikkererwten
- verse of gedroogde koriander
- Turks brood
SMAKELIJK :-) !
Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond
Really liked it! Simple to make.
BeantwoordenVerwijderenDid not have coconutmilk and had to make it only with water but that was also really nice!
Jummy, super lekker. Bedankt voor dit heerlijk recept. Wij eten het met polentafrietjes in de oven.
BeantwoordenVerwijderen