maandag 26 mei 2014

volkoren pasta met mascarpone - gruyère saus en groene asperges

Jamie Oliver, een kok waar ik tot nu toe slechts zelden of zelfs nooit een recept van testte.  Waarom ? Eigenlijk om de echt wel stomme reden dat ik hem niet zo graag bezig zie, ook al heeft hij wel zeer lekkere, eenvoudige recepten.  Sinds kort ben ik hem toch beginnen volgen op Facebook, na het maken van één van zijn gerechten uit Delicious magazine.  En eerlijk, ik had het al veel eerder moeten doen !

Ook dit gerecht is een aanrader.  En je hoeft echt geen groot kooktalent te zijn om dit tot een goed einde te brengen.
Snij hiervoor van een 8-tal groene asperges de harde uiteinden weg en spoel ze.
Snij ook 1/2 ajuin zeer fijn, en laat deze even bakken in wat olijfolie.  Voeg dan 1 potje mascarpone (250 gr) toe, en laat dit rustig smelten op een zacht vuur.  Voeg hieraan een scheutje room toe en kruid met peper.
Ondertussen laat je het water koken voor de pasta.  Deze kook je volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar zo'n 3 à 4 minuten voor het einde van de kooktijd voeg je de asperges toe.  Dek de pot niet meer af hierna om de groene kleur van de asperges te behouden ! Op 3 à 4 minuten zijn de asperges zacht maar hebben ze toch nog voldoende "beet".  Wil je ze echt mals, laat ze dan 5 minuten meekoken.
Ondertussen rits je van een handvol oregano de blaadjes van de takjes.  Deze voeg je toe aan de saus, samen met 1 zakje gruyère kaas (100 gr).  Roer alles goed door elkaar.  Als de saus toch te dik zou zijn, voeg dan nog een klein beetje room toe.
Na het afgieten van het kookvocht, voeg je de saus toe aan de pasta en roer je alles goed door elkaar.  Haal de asperges er even uit, zodat je ze niet breekt bij het roeren.  Voeg ze daarna terug toe bij het serveren.

En dat is't ! Simpel én lekker ...

Wat heb je dus nodig :

  • 8- tal asperges (of meer naar smaak)
  • 1/2 ajuin
  • 1 potje mascarpone (250 gr)
  • room
  • peper
  • volkoren pasta
  • handvol verse oregano
  • 1 zakje gruyère kaas (100 gr)
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

3 opmerkingen: