donderdag 12 juni 2014

BBQ : gemarineerde kipfilet - brochette met broccoli, krielaardappel en pancetta - dipsaus

BBQ, ik ben er helemaal weg van ! De geur, de smaak, super gewoon :-) ! We proberen dan ook elke zomer zo veel mogelijk BBQ te doen.  Ja, zelfs (meestal) als we met zijn tweetjes zijn.  Ik hoor soms mensen zeggen dat ze voor 2 personen de moeite van een BBQ niet doen, maar ik snap dat niet.  Dat is toch niet meer werk dan gewoon koken ?

Vroeger was BBQ bij ons ook gewoon wat koude groenten (geraspte wortelen, komkommer, sla, tomaten, ...) en een paar stukken vlees.  Maar eigenlijk is het zonde om enkel op deze manier een BBQ te doen.  Er zijn zo veel lekkere recepten voor de BBQ, waardoor je zo veel afwisseling kan brengen.

Dit is er al ééntje van, en wat was dit lekker !

Het bestaat uit 3 delen, en ik zal ze elk apart even uitleggen.

1) Gemarineerde kipfilet




Snij hiervoor 1 dubbele kipfilet in 4 stukken.  Mix 1 bosje peterselie met 3 teentjes knoflook en een 4 eetlepels olijfolie tot een glad mengsel.  Strijk hiermee de kipfilets in en laat een paar uurtjes marineren. Je kan de kipfilets dan met het peterseliemengsel op de BBQ leggen en een 10 à 15 minuten laten bakken.

2) Brochette met broccoli, krielaardappel en pancetta


Kook de broccoli roosjes beetgaar (in ongeveer 8 minuten).  Ik vond alleen reeds geschilde, kleine voorgekookte krielaardappelen in de buurt supermarkt, dus deze heb ik enkel nog een 10 minuten in de pan gebakken op voorhand.  Normaal gezien is het wel lekkerder met ongeschilde, iets grotere krielaardappelen die je eerst laat koken (in ongeveer 20 minuten).  Laat ondertussen 4 houten stokjes al weken in water (zodat ze niet verbranden op de BBQ).  Steek er een broccoli roosje op, dan een samengevouwen sneetje pancetta, en dan een aantal krielaardappelen en herhaal dit.  Kruid met een beetje peper.  Deze brochette leg je een 5 - tal minuten voor het einde van de baktijd bij de kip, zodat deze terug opwarmen.

3) Dipsaus


Voor deze saus mix je 1 in stukken gesneden, geschilde avocado samen met een handvol bieslook en 1/2 groen pepertje.  Voeg hieraan 1 potje Griekse yoghurt - 125 gr en een beetje citroensap toe en meng goed door elkaar.  Kruid bij met wat peper.  Een sausje dat een frisse toets geeft aan het geheel, dat lekker smaakt samen met de broccoli.

Zeer eenvoudig allemaal, en toch eens iets anders op de BBQ.

Wat heb je dus nodig :

  • 1 dubbele kipfilet
  • 1 bosje peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • een 8 - tal broccoli roosjes
  • krielaardappelen
  • 6 sneetjes pancetta
  • peper
  • 1 avocado
  • handvol bieslook
  • 1/2 groen pepertje
  • 1 potje Griekse yoghurt - 125 gr
  • citroensap
Dit gerecht vond ik in Colruyt Smakelijk 4, en er staan nog veel lekkere BBQ recepten in deze boeken.

SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen