dinsdag 1 juli 2014

erwtjes in tomatensaus

Erwtjes, ik ben er verzot op ! Als kind was ik niet van de keukenkast weg te slaan als mijn moeder erwtjes ging maken.  Ze hield dan altijd wat erwtjes opzij, die ik dan zo uit het blik opat ! Tja, zo heeft iedereen wel een afwijking zeker ?

Zoveel jaren later eet ik nog steeds graag erwtjes, dus toen ik in mijn nieuwe kookboek (ja, daar is ie weer) dit recept zag staan was ik meteen verkocht.  Zij noemen het "piselli in umido", wat natuurlijk veel stijlvoller klinkt.  Stijlvoller, voor een eigenlijk toch super simpel maar heerlijk gerecht.
Je snijdt hiervoor 1 kleine ajuin en 2 teentjes knoflook fijn.
De ajuin bak je even in een eetlepel olijfolie tot hij zacht en glazig is.  Daarna voeg je de knoflook toe, die je even laat meebakken (let op dat deze niet verbrandt !).
Ondertussen doe je 400 gr (1 blik) gepelde tomaten all arrabiata (mogen ook andere zijn, maar deze geven een pittige smaak) in de blender en pureer je ze.
De gepureerde tomaten voeg je bij de ajuin en knoflook, samen met een 600 à 700 gr erwtjes (en de rest van het blik van 800 gr, tja dat kunnen jullie wel raden waar dat naartoe ging zeker ?).
Doe hier ook nog 1 verkruimeld kippenbouillonblokje en 2 koffielepels Italiaanse kruiden bij en roer alles goed door elkaar.
Dit laat je een 10 minuten pruttelen op een niet te hoog vuur.

En dat is alles ! Eenvoudig maar mmmmmmm, en super als je graag erwtjes eet maar ze eens op een andere manier wil klaar maken.

Ik heb mij bijna volledig aan het recept uit het boek gehouden, enkel de Italiaanse kruiden zijn een eigen toevoeging (gebruikt in de plaats van peper en zout).

Volgens het boek blijft dit een paar dagen goed in de koelkast, maar dat heb ik niet kunnen controleren want alles was op !

Ik heb dit gemaakt bij gebakken, nieuwe aardappelen, die ik ook met wat Italiaanse kruiden heb bestrooid.  Je kan er natuurlijk even goed ook een stukje vlees bij eten als je wil.

Wat heb je dus nodig :

  • 1 kleine ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 blik - 400 gr gepelde tomaten all arrabiata
  • 600 à 700 gr erwtjes
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Italiaanse kruiden
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten