zaterdag 12 juli 2014

home made lemonade : citroen & limoen

Vorig jaar dronk ik in New York home made lemonade bij Lexington Candy Shop, zo'n échte Amerikaanse diner zoals je ze in de film ziet (zie dagboek NY dag 2).  Dit smaakte ongelooflijk lekker en een tijdje terug (toen het nog zomer was ;-)) dacht ik er terug aan.  Aan hoe goed dat zou smaken met warm weer, hoe verfrissend dat zou zijn.  Ik ging dus op zoek naar recepten op internet en vond er verschillende terug.  Ik heb uit allemaal wat ideetjes overgenomen, mijn eigen toets toegevoegd en ... hij is lekker, mmmm ;-) !


Verwarm 250 ml plat water met 200 gr rietsuiker.  Roer goed zodat de suiker volledig smelt.  Giet dit in een maatbeker van 1 liter en laat wat afkoelen.
Pers ondertussen het sap uit 3 citroenen en 3 limoenen en doe dit bij het water / suiker mengsel.
Vul dan de maatbeker bij tot 1 liter met bruiswater en voeg er een handvol verse muntblaadjes aan toe.
Giet dit over in een fles en laat goed koud worden in de ijskast.

En voilà, home made lemonade ! Zalig verfrissend en dorstlessend op een warme zomerdag, of bezorger van een zonnig gevoel op een "herfstige" zomerdag zoals we er nu al een paar achter de rug hebben.

De blaadjes munt laat je 1 à 2 uur trekken, daarna mogen ze eruit.  Ze zien er dan ook al lang niet meer appetijtelijk uit.  Wil je in je glas toch muntblaadjes mee serveren, neem er dan gewoon nieuwe.

Wat heb je dus nodig :

  • 250 ml plat water
  • 200 gr rietsuiker
  • 3 citroenen
  • 3 limoenen
  • bruiswater (om bij te vullen tot 1 liter)
  • handvol verse muntblaadjes
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen