dinsdag 2 september 2014

lekker lunchen met boterhammen

Wanneer wij naar Antwerpen gaan, is dat bijna altijd enkel op een zaterdag namiddag.  We eten dan 's middags thuis gauw nog iets, nemen de tram en brengen de rest van de namiddag door in Antwerpen.  Ergens is dit zonde want er zijn zoveel leuke zaken in Antwerpen waar je iets kan gaan eten (als je tenminste de moeite wil doen om iets buiten het echte shopping centrum te gaan).  Zoals dit bijvoorbeeld, Maison Tartine (de website is nog niet klaar, maar neem ondertussen al eens een kijkje op hun Facebook pagina).  



Het is geen al te grote zaak, redelijk sober maar leuk ingericht met veel hout.  Aan de muren hangen verschillende foto's, waarmee ze blijkbaar jonge fotografen een kans willen geven om hun werk aan het grote publiek te laten zien.  Er hangt een los, ongedwongen sfeertje.  Je ziet het eten vers klaarmaken in de open keuken (alhoewel keuken misschien een iets te groot woord is).



De boterhammen zijn heerlijk, huisgemaakt brood met allerlei lekker beleg.  Zoveel keuze dat het moeilijk kiezen is ! En je hebt echt waar voor je geld.  Aan de tafel naast ons was iemand soep aan het eten en dat is echt een kom soep die je krijgt, geen kommetje ! Wij hielden het beide bij deze lekkere boterhammen.
 


Ook de taarten zouden heerlijk zijn maar daar gaan we eens terug voor moeten gaan want dat kon er niet meer bij ;-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten