zondag 19 juli 2015

linguine met Italiaanse ham, rode paprika, tomaat en peterselie


Dat ik, als ware pasta liefhebber, nog nooit in Italië op vakantie geweest ben is eigenlijk totaal onbegrijpelijk.  Ik denk dat een vakantie in Italië voor mij de culinaire hemel op aarde zou zijn.  Elke dag pasta, mmmmm :-).  Geserveerd door een knappe Italiaanse ober, dubbel mmmmm ;-).

Wanneer ik dus een nieuw pasta recept ontdek, komt dit meestal wel snel op het menu te staan.  Zo ook deze pasta van Jamie Oliver.  Niet echt mijn favoriete TV chef, ik zie hem niet zo graag bezig, maar hij maakt wel zeer lekkere gerechten klaar.  Zoals deze pasta.  Krokante Italiaanse ham, een frisse toets van citroensap en een mooie kleurcombinatie van paprika en tomaat rood en peterselie groen.  Hij is ook heel snel en gemakkelijk te maken.  Ideaal dus als je nog een pasta gerecht zoekt om de komende werkweek op het menu te zetten.


BEREIDING (voor 2 pers) :

Snij eerst de ingrediënten allemaal fijn / in kleine blokjes : 1 rode paprika, 1 tomaat, 1 witte ajuin, 100 gr Italiaanse ham en 2 x een handvol platte peterselie.
Verwarm een anti aanbakpan en bak hierin de Italiaanse ham gedurende een 5-tal minuten, tot hij lichtjes krokant is.  Haal uit de pan en leg op wat keukenpapier.
Kook een 250 gr linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.  In het water doe je 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder.  Hou bij het afgieten zeker een deel van het kookvocht opzij.
Doe in dezelfde pan als de Italiaanse ham een 3 eetlepels olijfolie en bak hierin kort de rode paprika en ajuin.  
Voeg dan de peterselie toe en kruid met peper. 
Giet er het sap van 1 citroen bij, doe er ook de tomatenblokjes en linguine bij en een klein handvol parmezaan.
Meng alles goed door elkaar en giet er een beetje van het kookvocht bij.
Bij het serveren leg je de krokante stukjes Italiaanse ham op de pasta en nog wat extra parmezaan naar smaak.

Wat heb je dus nodig :
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1 witte ajuin
  • 100 gr Italiaanse ham
  • 2 x handvol platte peterselie
  • 250 gr linguine
  • 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • sap van 1 citroen
  • parmezaan

SMAKELIJK :-) !

1 opmerking:

  1. Simpel te maken en erg lekker. wij hebben de ham vervangen door spekjes. alleen omdat we de spekjes nog hadden. aanrader, absoluut.

    BeantwoordenVerwijderen