woensdag 8 juli 2015

pasta met avocadosaus (en prosciutto)


Iedereen zal dit wel herkennen.  Hoe graag je ook kookt, er zijn van die dagen dat je wel zin hebt in iets lekker, iets niet zo alledaags qua gerecht maar dat je toch eigenlijk totaal, maar dan ook totaal geen zin hebt om te koken.  Gisteren was bij mij zo'n dag.

Wat ik dan doe ? Mijn schatkamer die "Pinterest" heet induiken ! Ik heb daar een bord waarop ik alle recepten verzamel die ik ooit nog eens wil maken.  Daar staan niet zo simpele recepten op, maar ook heel simpele recepten.  En het zijn deze laatste die op zulke dagen dan een oplossing bieden.  Ik had dit al een tijdje geleden gepind en vond het gisteren de ideale dag om het te maken.

Dit is zo'n simpel recept, van koken kan je eigenlijk zelfs niet spreken.  Je kan dit gerust nog na een werkdag klaarmaken, het gaat zeer snel.  Ik denk dat de pasta koken nog het meeste tijd in beslag neemt !

Het recept komt van Pure Wow, een website waar je vanalles en nog wat kan terugvinden.  Oorspronkelijk was het een vegetarisch, zelfs veganistisch recept maar ik heb er een kleine extra toets aan toegevoegd in de vorm van krokant gebakken prosciutto.  Je kan dit echter gerust weglaten, ook al vind ik dat dit echt wel iets extra geeft aan het gerecht.


BEREIDING (voor 2 pers) :

Snij 5 sneetjes prosciutto in stukjes.  Bak deze een paar minuten in een anti aanbak pan tot ze lichtjes kleuren en krokanter worden.  Laat ze dan uitlekken op keukenpapier.  Ga er nog even door met een mes zodat je echt kleine stukjes bekomt.
Kook 250 gr pasta (spaghetti, linguine, ...) volgens de aanwijzing op de verpakking.  Hou ongeveer de helft van het kookvocht opzij.
Ondertussen maak je de saus.  Doe hiervoor 1 avocado, 2 teentjes look, 2 à 3 pijpajuintjes, sap van 1 limoen en 50 à 100 ml olijfolie in de blender.  Mix tot een gladde, maar toch redelijk vaste massa (begin daarom met 50 ml olijfolie en voeg geleidelijk meer toe).  Kruid met wat peper.  Doe hierbij telkens een scheutje van het opzij gehouden kookvocht tot je een vloeibare saus bekomt (let wel op dat je de saus niet te dun maakt).
Hak een goed handvol platte peterselie redelijk fijn.
Doe de saus bij de pasta, samen met de peterselie en meng alles goed door elkaar.
Werk af met de krokante prosciutto.

Wat heb je dus nodig :

 • 5 sneetjes prosciutto
 • 250 gr pasta
 • 1 avocado
 • 2 teentjes look
 • 2 à 3 pijpajuintjes
 • sap van 1 limoen
 • 50 à 100 ml olijfolie
 • peper
 • kookvocht van de pasta
 • goed handvol platte peterselie

SMAKELIJK :-) !

2 opmerkingen:

 1. Ziet er heel smakelijk uit! Dat komt op mijn weekmenu.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk! Ik ben dol op pasta, en probeer dan ook graag verschillende recepten uit!

  BeantwoordenVerwijderen