zondag 7 februari 2016

cannellinirisotto met merguez en rucola


Elke maand opnieuw datzelfde probleem ... wat ga ik als eerste gerecht klaarmaken uit de nieuwe Delicious ;-) !

De foto's in dit magazine doen telkens weer watertanden en bij de eerste keer doorbladeren hoor ik in mijn hoofd steeds weer, om de paar seconden, bij bijna elke bladzijde, dat stemmetje "ooooh, dat wil ik klaarmaken".  Niet gemakkelijk hoor, elke maand zo'n dilemma ;-).

Bij het laatste nummer viel de keuze uiteindelijk op deze risotto.  Het is een recept van Janneke Philippi, dus sowieso goed voor mij.  Ik heb enkel de varkenssaucijzen verwisseld met merguez, omdat ik daar nog eens zin in had en de pittige smaak van merguez volgens mij wel goed combineerde met de zachte smaak van risottorijst en cannellinibonen.  En ja hoor, de combinatie leverde een bordje super lekker eten op.  Het is echt zo'n gerecht waar je van zou kunnen blijven eten.  Bovendien is het snel klaar dus ook zeker geschikt voor een weekdag.

Ah ja, wat Janneke Philippi betreft, ik ga haar binnenkort in levende lijve ontmoeten bij een bloggersbrunch ! Ik verheug me daar enorm op, ik ben fan van haar werk sinds ik haar leerde kennen via Delicious.  Ze schudt de heerlijkste recepten uit haar mouw, en haar man maakt daar waanzinnig mooie foto's van.  Ik heb een kookboek van haar, over soep.  Het mooiste boek over soep dat ik al ooit gezien heb.  Echt waar, alle foto's doen zo'n zin krijgen in soep, niet normaal.  Ik denk dat op elke bladzijde wel een beetje van mijn kwijl is blijven hangen toen ik het boek doorbladerde ;-).  Ken je haar nog niet, zoek haar dan zeker eens op, het is de moeite.


BEREIDING (voor 2 pers) :

Bak 4 kleine merguez worstjes in roomboter.  Haal ze uit de pan en snij ze in kleinere stukjes.
In dezelfde pan bak je 1 fijn gesneden witte ajuin en 3 teentjes fijn gesneden knoflook gedurende ongeveer 1 minuut.
Doe er dan 150 gr risottorijst bij.  Bak deze mee tot de korrels glazig zijn.
Schenk er 150 ml witte wijn bij en laat de rijst de wijn, zachtjes kokend, opnemen.  Blijf steeds roeren.
Voeg dan in delen 500 ml groentenbouillon toe.  Ik gebruik risottorijst die op 10 minuten klaar is maar check zeker de verpakking van de rijst die je gebruikt hiervoor.  Roer de rijst regelmatig om en zet het vuur niet te hoog (maar zorg wel dat de bouillon lichtjes kookt).
Voeg een 2-tal minuten voor het einde 1 blik - 400 gr cannellinibonen toe, samen met de stukjes merguez.
Voeg tenslotte een klontje roomboter toe, flink wat vers geraspte parmezaan (naar smaak) en kruid met peper.
Serveer met rucola (of de combinatie rucola / rode biet zoals ik heb gedaan) en strooi er nog wat vers geraspte parmezaan over.

Wat heb je dus nodig :

  • 4 kleine merguez worstjes
  • roomboter
  • 1 witte ajuin
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gr risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 500 ml groentenbouillon
  • 1 blik - 400 gr cannelinibonen
  • verse parmezaan
  • peper
  • rucola

SMAKELIJK :-) !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten