woensdag 11 mei 2016

fotografie : de paardenbloem

Veel mensen vinden paardenbloemen onkruid.  Ik, ik vind ze prachtig ! Die vrolijke kleur, die fijne blaadjes, die eenvoud ... ja, ik zie ze graag.  Om dan nog maar te zwijgen over hun pluizige zaadjesbollen ! Daar ben ik helemaal weg van.  Als kind (en nu als volwassene ook wel, maar dat gaan we niet luidop bekennen ;-)) deed ik niets liever dan die zaadjes, die pluisjes wegblazen.  Ze zachtjes zien wegdansen op een briesje, dat is toch super.  Ik word daar blij, vrolijk van.

Vanavond kwam ik thuis van het werk en ik zag zo'n schitterende, pluizige, dikke zaadjesbol staan.  En ja, ik kon er niet aan weerstaan.  Ik moest en zou die hebben voor foto's.  Want dat vind ik ook prachtig, foto's van die zaadjesbollen.  Ik heb dus ongeveer een half uur op mijn buik op de grond gelegen, foto's nemend vanuit alle hoeken.  Dit is echt het soort fotografie waar ik mij helemaal mee kan uitleven, dat mij ontspant en gelukkig maakt.

Ik vind dat er best mooie foto's tussen zitten, maar ja, ik ben natuurlijk niet echt objectief ;-).  Wat vinden jullie ervan ?

 
 


 
 

7 opmerkingen:

 1. Ik ook ! en ik heb ook al wat foto's klaarstaan voor een blogpostje zoals dit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd ! Dat is toch een dankbaar onderwerp voor foto's hé ?

   Verwijderen
 2. Prachtig gedaan Peggy! Vooral die 9de vanaf boven en de 7de vanaf onder geteld vind ik heel mooi! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel :-) ! Ik ben toch ook een klein beetje fier op deze reeks ...

   Verwijderen
 3. Wat mooi! Vooral ook de stappen van de paardenbloem :)

  BeantwoordenVerwijderen