zaterdag 27 juli 2013

Oud Sluis / B&B Chico Y Luna / meeting Sergio Herman

26 juli 1998 : de eerste kus

26 juli 2013 : 15 jaar samen, wat we besluiten te vieren, en hoe !

In november 2012 vatten we het idee op om te gaan eten in Oud Sluis, met daarbij een overnachting in Chico y Luna, de B&B van Sergio Herman.  Wisten wij toen veel dat we bij de laatste mensen gingen horen die het genoegen van een diner bij Oud Sluis mochten meemaken ! En genoegen is eigenlijk nog vééél te zacht uitgedrukt, het was een super belevenis, die we nooit zullen vergeten en waar we nog lang van zullen nagenieten.

Ik hoop jullie hiermee toch een klein beetje te laten meegenieten :-)

Alles begon dus donderdag 25 juli, met de aankomst bij Chico y Luna, waar we werden ontvangen door de zeer charmante en vriendelijke Paulina, die ons direct een goed gevoel gaf, je kan je gewoon niet meer welkom voelen.Om al een beetje in de sfeer te komen, kregen we hapjes geserveerd, op ons eigen, zonnige terras met prachtig uitzicht op de weilanden :Grissini met olijventapenade en chips van zeewier en algen met een Japanse kruidenmix.  Dit laatste klinkt misschien niet zo lekker, maar echt waar ik heb nog nooit zulke lekkere chips gegeten.  Als Lays deze ooit op de markt brengt, koop ik de ganse voorraad op ;-).  En daar zit je dan, te genieten in de zon, van hapjes die de spanning en verwachting nog meer opdrijven.

Om 19u stond er dan een zeer vriendelijke jongeman aan de deur, die ons kwam ophalen om ons naar Oud Sluis te brengen ... in een sjieke Audi Q7 ! Echt waar, op zo'n moment voel je je gewoon speciaal.  Na een, eigenlijk té, korte rit werden we dan vlak voor de deur van Oud Sluis afgezet, waar men al klaar staat om je te ontvangen, waar men de deur van de auto voor je komt openen.  Alleen de paparazzi ontbraken ;-) !En dan kan het échte werk beginnen.  Daar het super mooi weer was, kregen we het aperitief geserveerd op het terras.  En dit kwam zeker niet alleen ! In een "gewoon" restaurant krijg je dan enkele kleine hapjes, hier krijg je dan 7 (!) aperitiefhapjes (apart of per 2 geserveerd), elk eigenlijk al bijna goed en genoeg om een volwaardige gang te zijn :

Ik wenste dat ik nog zou kunnen zeggen wat het allemaal was, maar het was gewoon te veel om te onthouden.  Wat ik wél altijd zal onthouden, is de super lekkere, speciale smaak van allemaal.  En die presentatie, het was bijna zonde om op te eten, bijna ... ;-)

Voor het laatste hapje neem je dan al plaats aan je tafel in zeer comfortabele stoelen / zeteltjes, in een sober (zwart / wit / beige) maar toch gezellig restaurant, een inrichting waaruit duidelijk blijkt dat alle aandacht naar het eten moet gaan.  Je kan dan ook even een blik werpen in de keuken, en kijken of HIJ er is.

Op de tafel ligt een dun, langwerpig boekje, met de menu en een verwelkoming.  Een kleinigheid, maar een zeer leuk detail :
En dit zal hij dan (waarschijnlijk) wel niet zelf geschreven hebben, het is toch leuk om lezen :-)Onder het motto "als je iets doet, moet je 't goed doen" gaan we dus voor de volledige menu van 6 gangen, we willen niets missen.

De eerste gang : hamachi /
noordzee krab, dashi en karnemelk.
De tweede gang : gillardeau oester, aardappel, noordzee garnaal, moerasspirea en jonge prei (detail : ik lust eigenlijk helemaal geen oesters, maar deze heb ik met gemak binnengespeeld)


De derde gang, waarvoor je eerst een soort glazen
onderzetter krijgt, die verwijst naar de naam van de gang
"knipoog naar onze tuinen en biologische boeren"
Maw, een vegetarisch gerecht, maar dan wel eentje zoals
ik nog nooit eerder heb gegeten
Ondertussen loopt Sergio Herman in het restaurant rond, en gaat hij iedereen persoonlijk begroeten.  Toch ook wel een aangename ervaring moet ik zeggen ;-).  Hij is vriendelijk, vlot, gewoon, casual gekleed.

En dan gaat het feest verder ...De vierde gang : griet met gerookte paling, venkel, selderij, jonge prei, kiemzaadjes, pinda en Indonesische jus.

Pittig én super lekker, tot het laatste druppeltje saus opgegeten met de "hulp" van wat brood (tenslotte staat dat brood toch niet voor niets op tafel hé)


Bij de vijfde gang wordt het tijd voor vlees :
holstein "met huid en haar", 
een titel die je begrijpt als ze eerst een onderlegger 
brengen die bestaat uit een koeievelletje.  
Origineel gevonden vind ik dat.  
Je krijgt dan eerst dit bord :


en daarna nog 2 kleine extra bordjes met andere bereidingen van hetzelfde vlees : oa tartaar


Tegen die tijd voel je je al meer dan serieus verzadigd en dan komen er nog 3 (jawel 3) desserts :

chocolade, kersen, rabarber en basilicum

kiss of an angel

passievrucht, kokos, avocado en acai


En zo sloten we een perfecte avond af, die voorbij gevlogen is, ook al zaten we van 19u tot 1u30 aan tafel ! Hierna werden we door "onze chauffeur" weer terug naar Chico y Luna gebracht voor een heerlijke nachtrust.

Het genieten was echter nog niet gedaan, 's morgens kregen we ontbijt op de kamer geserveerd, en wat voor één ! Zoals ze zelf zeggen :
ONTBIJTEN = "ONT" oftewel "beginnen met" (vergelijk met ontwaken en ontdooien) & "BIJTEN" of eten dus ontbijten betekent beginnen met eten, en dat hebben we zeker gedaan die ochtend :-)De broodjes hebben we zelfs apart op het bed moeten zetten, gewoon geen plaats meer aan tafel ! We hebben dan ook 2,5 uur aan het ontbijt gezeten, wat eten, wat lezen, wat uitkijken over de achterliggende weilanden waar een ooievaar aan 't paraderen was, ... Tja, het leven kan zwaar zijn ;-)

Samengevat dus een absolute belevenis, verwennerij van begin tot einde en een super herinnering !

En aangezien er niet gekeken werd op een calorietje meer of minder, zijn we daarna maar eens een 40 km gaan fietsen langs de mooie kust van Zeeland en in de polders :

2 opmerkingen:

  1. Super ! Het water komt me in de mond. Proficiat met jullie 15 jaartjes samenzijn ! In stijl gevierd moet ik zeggen. Groetjes, An V.&Wim

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci ! Het was ook super, meer dan super zelfs nog. Iets om nooit te vergeten :-)

      Verwijderen