woensdag 25 september 2013

dagboek van een city trip, New York dag 1

Start spreading the news
I am leaving today
I want to be a part of it
New York, New York

...


Zoals Frank Sinatra al zong "I want to be a part of it", dat gevoel hadden Stefan en ik ook al een tijdje.  De laatste jaren hadden we vrienden / bekenden / familie zien vertrekken en terugkomen met verhalen over de fantastische stad, New York.  Dus besloten we de droom waar te maken en ook te vertrekken.  Na uren / dagen voorbereiding was het 15 september zo ver, Nieuwkerken - Brussel - New York in een 13 à 14 uur reizen.  Neen, de vlucht duurt natuurlijk zo lang niet, maar je moet ten eerste al 3 uur op voorhand op de luchthaven zijn om oa vragen zoals "heb je alles zelf ingepakt", "heb je je koffer ergens onbeheerd achtergelaten", ed te beantwoorden.  Pas dan mag je gaan inchecken, waar ze dan koeltjes zeggen dat je koffer 4 kg te zwaar is, en dit je zomaar eventjes 70 € zal kosten ! Eerste verrassing ! En we waren nog zo blij dat alles in 1 koffer kon :-( Aangezien er met dat geld leukere dingen kunnen gedaan worden, wij terug weg met onze koffer, statief (tja, die fotografie hobby van mij hé) eruit gehaald en terug in de rij.  Nog steeds iets te zware koffer maar een andere check-in dame doet wonderen.  Dan nog door de douane en security gepasseerd zonder iets te laten piepen en we waren er helemaal klaar voor.De vlucht zelf verliep tamelijk vlot (precies wel een paar ruwe verkeersdrempels op de lijn Brussel - New York ...), wat gegeten (groentelasagna, best wel lekker), filmpje gekeken (Bridget Jones, blijft pure ontspanning) en daar was al terug land in zicht.Al de meest rare verhalen gehoord over aankomst in de States, over wat je allemaal moet ondergaan, maar niets daarvan ondervonden.  Bagage afhalen, en wachten op de shuttle bus die ons naar het hotel ging brengen.  Hadden we op voorhand geweten dat dat zo'n cowboy in het verkeer ging zijn, we hadden wel een andere optie gekozen.  Voordeel was wel dat je na een uurtje rijden al een schitterend eerste zicht op Manhattan begon te krijgen (nee, geen foto's, die zouden toch alleen maar bewogen zijn met zo'n rijstijl).
De eerste kilometers in Manhattan wordt je overdonderd door de drukte, het lawaai, ...  En dan hoor je het nog enigzins gedempt in de shuttle bus, eens je uitstapt aan je hotel valt het wel even op je.  Na het inchecken in het hotel (prachtig hotel, kijk maar even naar dit YouTube filmpje http://www.youtube.com/watch?v=hlMVWNSSJ1Y), een eerste verkenningstocht met op het programma :

Bryant Park : een park aan de Public Library, waar mensen komen relaxen, spelletjes spelen, eten, slapen, ...


Grand Central Station : remember Kevin Costner en de kinderwagen in "The untouchables"


Rockefeller Center : voor een schitterend zicht op de stad vanop de 67ste - 70ste verdieping - Top of the Rock


Hierna was het tijd om nog snel een hapje te eten, en lieten we ons verleiden tot een hot dog aan zo'n typisch kraampje.  En het was een hot dog met de nadruk op "HOT" ;-)


Daar we op die moment de vermoeidheid stevig begonnen te voelen (het was tenslotte voor ons lijf al ongeveer 2u 's nachts), besloten we maar te gaan slapen om fit te zijn voor een eerste volledige dag.

Voor meerdere foto's van deze dag, kijk maar even op mijn Flickr pagina

2 opmerkingen:

  1. Hoi Peggy, wij plannen een city trip naar NY volgende zomer, met onze 2 tieners. Je foto's en reisverslag doen zin krijgen om te gaan! Dank voor de nuttige info, het helpt te beslissen wat te bezoeken en te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blij dat je het nuttig vindt ! Oh ja, en ik ben jaloers, ik wil ook terug ;-) !

      Verwijderen