donderdag 26 september 2013

dagboek van een city trip, New York dag 2

Op de eerste dag stond er niet meer zo veel op het programma, het was tenslotte al 3 uur 's middags toen we arriveerden, en een paar uurtjes later sloeg de vermoeidheid toe.  Na een verkwikkende nachtrust (van zo'n 10 uurtjes toch wel, ja schandalig ik weet het) waren we klaar om er volledig in te vliegen !
Daar we in het hotel enkel muffins als ontbijt kregen (ok ze waren heel lekker, maar daar kan ik enkel op verder voor een uur), eerste werk de metro op naar Central Park.  De eerste keer "subway", het is toch wel effe zoeken, maar daar blijkt al dat de New Yorkers behulpzaam zijn.  En veel gedisciplineerder, mooie rechte lijn aan de ticketautomaten.
Maar goed, Central Park, ingang aan Columbus Circle, waar Donald Trump zich een klein gebouw heeft aangeschaft (tja, wat doet een mens al met zijn spaarcentjes) :


Een korte wandeling verder, en we hebben een fantastisch zicht :


Even vergeten we dat we nog moeten ontbijten, er lonkt zoveel Central Park ...

Maar dan zijn we er, Le Pain Quotidien in Central Park (waar gaat een Belg anders eten ?), voor een lekker ontbijt.


Granola met vers fruit en yoghurt voor mij, Stefan havermoutpap met vers fruit, allebei super lekker 


en in goed gezelschap opgegeten ;-)


Na dit ontbijt waren we helemaal klaar voor een fietstocht van een uurtje in / rond Central Park.  En toen ging ook het idee dat New York vlak is overboord ! Man, wat een klimpartij bij bepaalde stukken ! Maar wel leuk fietsen, met een brede, aparte laan voor fietsers.  En ook al ligt die vlak naast de (drukke) laan voor auto's, geen enkele auto bestuurder krijgt het idee om ook maar 1 wiel op de laan voor fietsers te zetten ! 


Na het (te laat) inleveren van onze fietsen (lief lachen kan al eens wonderen doen, niet waar), de beentjes volledig opgewarmd, starten we onze wandeling door het immens grote park, met verschillende bezienswaardigheden zoals oa de Bethesda Fountain


En natuurlijk kregen we van al die inspanning honger.  Dus effe uitwijken naar de Upper East Side, voor de Lexington Candy Shop, volgens de reisgids een aanrader.  En inderdaad, we komen terecht in een echte oude "diner"waar we een lekkere bagel met cream cheese en zalm eten, vergezeld van een super lekkere "homemade lemonade".  En niet te vergeten waar we actrice Uma Thurman tegen het lijf lopen die een cheese burger komt bestellen ! Je weet wel, Uma Thurman van "And you, would you ... have some Schweppes, just me & you".

Vandaar gaat het verder naar het Guggenheim museum, een schitterend gebouw maar de collectie valt tegen, deze is veel kleiner dan verwacht


We wandelen dan maar verder door Central Park, en gaan via oa de Apple Store (een ondergrondse winkel die 24 op 24 open is en waar je op de koppen kan lopen), Bloomingdales (een kitscherige, dure, schreeuwerige winkel waar we snel buiten waren) en de M&M's store terug naar ons hotel voor een welverdiende nachtrust.  En om de 10 km + van die dag wat uit ons benen te krijgen ... Maar nog even terug over die M&M's store, WOOOOW.  Zo'n leuke winkel, met allemaal kleurtjes en gadgets, 3 verdiepingen hoog ! En ja, we konden ook niet weerstaan en hebben ons ook een gadget aangeschaft, een M&M's vliegtuig, een kleine M&M's automaat.  Deze staat nu op de keukenkast en zorgt stilletjesaan voor een ware M&M's verslaving ;-)Alle foto's van die dag kan je hier zien :1 opmerking:

  1. Leuk om je verslagen te lezen! In Central Park is het inderdaad niet zo plat als je zou verwachten, wij hebben ook behoorlijk hard moeten trappen! En wat gaaf dat jullie Uma Thurman gespot hebben!

    BeantwoordenVerwijderen