dinsdag 7 januari 2014

Durmeboorden wandelroute

Wandelen is één van de meest gezonde sporten, en ik hoop het dit jaar iets meer van mijn "pastime" in beslag te laten nemen.

De Durmeboorden wandelroute vertrekt in Zele (dorpsplein Durmen) en is een schitterende wandeling in de natuur van een 9 km lang.  Ideaal dus voor wie nog niet echt een geoefende wandelaar is, maar toch al een degelijke afstand wil afleggen.

99 % van de wandeling loop je echt in volle natuur, grotendeels zelfs op niet verharde paden.  Resultaat is natuurlijk wel dat je in periodes van regen schoeisel en broek moet voorzien die vuil mogen worden want je ploetert dan wel al eens door de modder.  Je moet er natuurlijk iets voor over hebben om in de natuur te lopen ! Slechts een klein stuk van de wandeling loop je op verharde paden.  Door de nabijheid van de E17 is het nooit echt stil, je hoort een geruis op de achtergrond.  Dit is echter nooit storend, daarvoor is het ook weer niet luid genoeg.

Langs de route is ook kunst te zien, in de vorm van schilderijen.  Deze zijn niet allemaal nog in goede staat, velen zijn "gezegend" door de vogels in het gebied.

Ik vind dit in ieder geval een aanrader.  De wandeling is ook duidelijk aangeduid :

2 opmerkingen:

  1. Dankjewel voor de tip ! Eentje om te onthouden !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker en vast ! Als je graag gaat wandelen is het een echte aanrader. En niet te ver, op een 2 uurtjes goed te doen.

    BeantwoordenVerwijderen