zaterdag 22 februari 2014

chocolate chip cookies

Wie lust dit nu niet ? Lekker krokante koekjes met stukjes chocolade.




Je mengt hiervoor 150 gr roomboter (op kamertemperatuur) met 100 gr donkere cassonade suiker en 100 gr kristalsuiker.
Hierbij voeg je een paar druppels vanille-essence en 1 ei.  Meng goed door elkaar.
Zeef dan 250 gr patisseriebloem met 4 gr bakpoeder en kneed door het deeg.
Voeg er op het laatst stukjes chocolade bij.  Ik heb hier 100 gr pure chocolade met pistachestukjes - Côte d'Or - gebruikt (die ik dan in kleine stukjes brak) maar je kan natuurlijk ook chocoladedruppels gebruiken.  Achteraf bleek 100 gr toch te weinig te zijn, dus neem je zulke chocolade neem dan minstens 200 gr, of 350 gr als je chocoladedruppels gebruikt.
Wikkel het deeg dan in plasticfolie en leg het zo enkele uren in de koelkast.
Verwarm dan de oven op 175 °.
Het deeg rol je uit tot staven met een diameter van ongeveer 3 à 4 cm.
Snij dan de staven in plakjes van ongeveer 2 cm.  Deze leg je op een met bakpapier beklede bakplaat en dan druk je ze platter.  Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes.
Bak de koekjes een 13 minuten tot ze een mooi goudbruine kleur hebben.
De chocolade die ik gebruikt heb, was lichtjes gesmolten maar door de korte baktijd bleef er toch nog een "stukje" over, smolt het niet volledig weg in het koekje.

Met deze hoeveelheid had ik ongeveer een 20 koekjes.

Dit recept komt uit "Juliette's bakboek", een zalig boek met heerlijke recepten voor koekjes, taarten, ed.

Ik denk dat als je gesmolten chocolade toevoegt aan het deeg, dit ook wel lekker zal zijn.  Dat zal ik later voor jullie wel eens testen.

Wat heb je dus nodig :

  • 150 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gr donkere cassonade suiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • paar druppels vanille-essence
  • 1 ei
  • 250 gr patisseriebloem
  • 4 gr bakpoeder
  • 200 gr chocolade stukjes 
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen