woensdag 12 maart 2014

wandelnetwerk Rivierenland - wandeling 1

Zondag 9 maart, volop zon, temperaturen die flirten met de 20 °, dat vraagt om een wandeling !

We stelden een wandeling samen aan de hand van de wandelkaart "Rivierenland - langs Nete, Dijle, Zenne en Rupel".  Met deze kaart kan je via wandelknooppunten zelf je wandeling samenstellen.



Voor wie het nog niet kent, hoe werkt het ? Je kiest een gebied op de kaart en stippelt dan een wandeling uit aan de hand van de wandelknooppunten.  Op de kaart staat tussen alle wandelknooppunten vermeld hoeveel km er tussen ligt, dus ook handig om al direct uit te rekenen hoeveel km je zal doen (en om eventueel je wandeling in te korten als je iets te enthousiast bent geweest in aantal knooppunten).  Noteer de nummers van de wandelknooppunten en op de route zelf volg je gewoon de bordjes van de wandelknooppunten, die zeer duidelijk zijn.  Wil je onderweg toch nog je route wijzigen is dat ook nog mogelijk.  Neem gewoon de kaart mee (wat wij sowieso altijd doen) en zoek ter plaatse een alternatief.  Persoonlijk vind ik dit een fantastisch systeem.  Er bestaan verschillende kaarten met wandelknooppunten, dus je hebt heel veel keuze qua gebied.

Wij kozen voor een wandeling door natuurdomein Het Broek en aansluitend langs de watersportbaan Hazewinkel.  Een mooie route, volop natuur en aan de watersportbaan kunnen de dorstigen hun dorst laven ! Of de beentjes even wat rust geven op één van de vele banken, met mooi uitzicht.

Dit is de route die wij namen :

67 - 141 - 139 - 190 - 146 - 144 - 152 - 96 - 148 - 150 - 140 - 69 - 67 : totaal 9,7 km

Hierbij enkele sfeerbeelden om een idee te geven van de omgeving :








Meer foto's kan je bekijken op
http://www.flickr.com/photos/bo_foto/sets/72157642240167045/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten