zaterdag 26 april 2014

culinair genieten bij De Godevaart

Vorige week zaterdag hebben we de voetjes onder tafel geschoven bij restaurant De Godevaart in Antwerpen (zie website).  Een absolute aanrader is dit ! Het eten is ongelooflijk lekker en mooi gepresenteerd, het restaurant zelf is gezellig en leuk ingericht.  En dat alles gecombineerd met een vriendelijke, vlotte bediening en je avond kan niet meer stuk !

Deze lekkere dingen kregen we allemaal voorgeschoteld :


Een hapje met parmezaancrème en gevriesdroogde tomaten met soepstengels met look en dragon.  Een hapje zo lekker dat het recht van de snelste gold ;-) ! Als het gepast was geweest, hadden we het bord proper gelikt ! Maar omdat we toch nog terug willen gaan hebben we dat maar gelaten ... ;-)

Wat dan volgde was allemaal om te lekkerder, ik zou graag alles in detail benoemen maar ik weet het gewoon niet meer ! In ieder geval, 1 ding moet je eigenlijk maar onthouden : als je in Antwerpen wil gaan eten, en het mag wat specialer (en dus duurder zijn) 1 adres, De Godevaart !

Mini boterhammen met kop en mosterd (nooit geweten dat dat zooo lekker is ...)


Een koekje met amandelcrème


Een koekje met kip en ...


Iets met mosseltjes (normale reactie daarop is "bah" maar nu "mmmmmmm")


Dan een stukje varkensvlees met aioli, 16 uur gegaard en botermals en ooooooooooo zo lekker (het water komt me nu nog in de mond en blijkbaar zat ik al te trillen op mijn stoel bij de geur van het gerecht alleen al, aan de bewogen foto te zien ;-))


Daarna nog een gerecht met Wagyu rund, ook een ongelooflijk lekker stukje vlees, dat je zeker moet proeven als je de kans krijgt


En dan was het tijd voor 2 (jawel, 2) desserts, eentje met karamel en eentje met appel en rabarber, super afsluiters van een super maaltijd !Om alles nog even door te spoelen namen we nog een koffie en een thee, ook weeral met verschillende lekkernijen


Voldaan namen we daarna de tram terug naar huis, met slechts 1 gedachte in ons hoofd ... hier keren we terug !

De dag erna kregen we een mail waarbij werd gevraagd om je mening te geven over De Godevaart.  Wel, we hebben 5 sterren gegeven, de hoogste score en een mooie commentaar.  En weet je wat het leukste was ? Dat ze ons hiervoor een mail terugstuurden, om ons te bedanken voor de lovende woorden ! Is dat niet tof ?

Dat dit restaurant nog geen Michelin ster heeft is eigenlijk onbegrijpelijk !

Dus ons besluit, als je een leuk adres zoekt om wat exclusiever maar toch nog betaalbaar te eten in Antwerpen, aarzel dan niet om hier voor te kiezen !

2 opmerkingen:

  1. Hoi Peggy, goede tip! We gaan over twee weken naar Antwerpen en houden wel van culinaire hoogstandjes! In ieder geval gaan we één avond naar Italiaan San Reno (vaste stek) en normaal komen we ook bij Het Vermoeide Model. Maar ik ga eens even De Godevaart overwegen. Ziet er heerlijk uit! Groetjes, Andrea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Andrea, moet je zeker doen ! Wel op voorhand reserveren voor deze belevenis :-).

    BeantwoordenVerwijderen