maandag 14 april 2014

wandelen tussen hyacinten in het Hallerbos

Het Hallerbos, ongelooflijk mooi, zeker in deze tijd van het jaar.  Zo'n 3 weken per jaar bloeien de wilde hyacinten daar volop en vormen een paars - blauw tapijt.  En geven een ongelooflijk goede geur ! De bloeiperiode valt meestal in april, maar afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit natuurlijk verschillen.  Je kan dit goed volgen op  http://www.hallerbos.be/.
Dit is echt een paradijs voor wandelaars.  En ook al ben je geen fan van wandelen, je mag dit niet missen, je moet dit eens gezien hebben.  In het weekend is het natuurlijk druk, maar toch loop je er regelmatig precies alleen rond, zo groot is het er.
Afgelopen zaterdag zijn we daar de Reebokwandeling gaan doen, een wandeling van een 7 km.  Door alle natuurpracht om je heen doe je er wel zeker dik 2 uur over, je stopt gewoon regelmatig om te genieten van alles om je heen.  En in mijn geval om te fotograferen !

Een aantal sfeerbeelden :


Wie meer wil zien, klik dan hier.

Tot volgend weekend blijven de hyacinten normaal gezien wel bloeien.  Veel hangt ook af van het tempo waarmee de bomen bladeren krijgen.  Van zodra dit gebeurd is, krijgen de hyacinten niet meer genoeg licht en verwelken de bloemen (werd ons toch verteld de zaterdag).  Vandaar ook dat de bloeiperiode zo kort is blijkbaar.

In ieder geval, is het niet dit jaar, ga volgend jaar, of het jaar erna, of ... maar ga er eens naar toe.

En misschien wel belangrijk ... ook de grote "kinderen" amuseren zich daar ... ;-)


En voor wie van fotografie houdt, is het natuurlijk een waar paradijs, uit gelijk welk standpunt ;-)


7 opmerkingen:

 1. Schitterende foto's. Ik heb die boshyacinten in mijn tuin staan. Maar zo'n bloementapijt is toch nog heel wat anders!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel ! Het is inderdaad een magnifiek zicht, zoveel bloemen samen.

   Verwijderen
 2. Prachtig bos zeg! Daar zou ik heel graag eens willen fotograferen

  BeantwoordenVerwijderen