maandag 5 mei 2014

aardappelsoep met kurkuma en hard gekookt ei

Een lekkere soep als lunch naar aanleiding van Meat Free Monday :




Ik heb hiervoor geen specifiek recept van iemand gebruikt, maar het is dan ook super simpel !

Voor 1 liter soep neem je een 4 à 5 aardappelen (afhankelijk van de grootte en hoe dik je graag je soep hebt).
Je snijdt eerst 1/2 ajuin in grove stukken en deze bak je, samen met 3 geplette teentjes knoflook even in wat boter.
Voeg daar de grof gesneden aardappelen aan toe, laat ze even meebakken en kruid met kurkuma.  Ik heb dit niet exact afgemeten, ik denk dat het ongeveer 1 afgestreken soeplepel zal geweest zijn.  Twijfel je of je deze smaak wel zal lusten, neem dan iets minder en kruid achteraf nog bij.
Voeg er 1 liter groentenbouillon aan toe en laat koken tot de aardappelen zacht zijn.
Mix hierna de soep, proef en kruid bij met peper en eventueel ook nog wat kurkuma.

Je kan de soep zo eten met wat brood, of je maakt een hard gekookt ei klaar, dat je fijn prakt en toevoegt aan de soep, samen met wat bieslook.

De dag na het maken is de soep wel stevig aangedikt en moet je wat water toevoegen bij het opwarmen.

Wat heb je dus nodig :

  • 4 à 5 aardappelen
  • 1/2 ajuin
  • 3 teentjes knoflook
  • kurkuma
  • peper
  • 1 liter groentenbouillon
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond



3 opmerkingen:

  1. man dat klinkt lekker ! deze sla ik zeker op want ik ben een soepfan !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was eigenlijk een probeerseltje, maar ze smaakt echt lekker. Als je soepfan bent, zeker eens maken zou ik zeggen.

      Verwijderen
  2. Mmmm...net gemaakt en echt een hele lekkere soep!!

    BeantwoordenVerwijderen