dinsdag 5 augustus 2014

homemade lemonade : citroen, limoen & appelsien

Een tijdje terug heb ik home made lemonade : citroen & limoen gemaakt.  Dit smaakte zeker naar meer, dus sindsdien heb ik deze bij warm weer al regelmatig gemaakt.  Vandaag heb ik er een variant van gemaakt, appelsien toegevoegd én esdoornsiroop ipv rietsuiker gebruikt.  Je moet nogal veel rietsuiker gebruiken om de limonade niet te zuur te maken en dat houdt sommige mensen tegen om deze limonade te maken.  Daarom dat ik dit eens wilde testen met een suikervervanger, die het dus normaal gezien ietsje gezonder houdt maar er toch nog een voldoende zoete toets aan geeft.  Esdoornsiroop blijkt prima geschikt, en ik vermoed dat ook agave siroop de klus wel zal klaren.
Verwarm 200 ml plat water met 100 ml esdoornsiroop.  Roer goed zodat de esdoornsiroop zich goed vermengd met het water.  Dit hoeft niet te koken, een paar minuutjes warm maken is voldoende.  Giet dit in een maatbeker van 1 liter en laat wat afkoelen.
Pers ondertussen het sap uit 2 à 3 citroenen (afhankelijk van de grootte), 3 limoenen en 1 appelsien en doe dit bij het water / esdoornsiroop mengsel.
Vul dan de maatbeker bij tot 1 liter met bruiswater en voeg er een handvol verse muntblaadjes aan toe.
Giet dit over in een fles en laat goed koud worden in de ijskast.

Meer is het niet, is dat niet super ?

De blaadjes munt laat je 1 à 2 uur trekken, daarna mogen ze eruit.  Ze zien er dan ook al lang niet meer appetijtelijk uit.  Wil je in je glas toch muntblaadjes mee serveren, neem er dan gewoon nieuwe.

Wat heb je dus nodig :
 • 250 ml plat water
 • 100 ml esdoornsiroop
 • 2 à 3 citroenen
 • 3 limoenen
 • 1 appelsien
 • bruiswater (om bij te vullen tot 1 liter)
 • handvol verse muntblaadjes
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

3 opmerkingen:

 1. Waar kunnen we esdoornsiroop vinden? Ziet er alvast lekker uit ..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Cathy, ik denk dat je esdoornsiroop wel in de meeste supermarkten vind. Bij ons in de plaatselijke, kleine supermarkt zelfs (en geloof me, dat wil echt wel wat zeggen ;-)). Daar staat die naast de verschillende soorten suiker. Bij mij op het flesje staat "Mic Mac maple syrup" met een indianenhoofd onder, dit kan je misschien al wat verder helpen bij het zoeken. Succes ermee !

   Verwijderen
 2. Hallo Peggy, Gisteren je recept gevonden en gemaakt. Voor ik naar bed toe ging was het allemaal op. Zo lekker vind ik het. Vandaag weer alles in huis gehaald maar voor dubbel zo veel te maken. Eigenlijk zou ik willen vragen " Hoelang kan ik dat bewaren ? "Het is super lekker. Groetjes Anne

  BeantwoordenVerwijderen