zondag 7 december 2014

appel met mozzarella en walnoten in de oven

Vanmiddag ben ik nog eens de gezonde toer opgegaan, met een recept van Pascale Naessens uit Puur Eten.  Een lekker recept met als grote pluspunt dat je er bijna geen werk aan hebt (nee echt serieus, bijna geen werk, je hoeft zelfs niet te kunnen koken !).


Neem 1 appel per persoon.  Verwijder het klokhuis met een appelboor.  Wanneer de appels niet mooi rechtop blijven staan, snij je onderaan een klein stukje weg zodat je een stabiele onderkant krijgt.
Snij elke appel dan in 4 gelijke schijfjes.  Smeer elk schijfje appel in met wat olijfolie met look en chili, leg er een (niet te dun) sneetje mozzarella op en kruid dit met wat zwarte peper.  Herhaal deze laag tot je de appel terug hebt opgebouwd.  Steek zeker een stokje in de appels om ze zoveel mogelijk op hun plaats te houden.
Zet de appels in een ovenschaal en overgiet met olijfolie en balsamicoazijn.  Hiervoor heb ik geen exacte hoeveelheden, dat moet je een beetje op gevoel doen.  Zorg gewoon dat er voldoende olijfolie rond de appels ligt.  Ik heb een flesje met spuitdop voor de balsamicoazijn, dit maakte het wel gemakkelijk om te appels rondom te besproeien.
De ovenschaal zet je dan gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °.
De laatste 10 minuten hiervan strooi je er 2 x een handvol walnoten bij.

Wanneer je de schaal uit de oven neemt, is de kans groot dat de appels wat wegzakken, maar deze kan je gemakkelijk terug opbouwen.

Een heerlijk gerecht, de appel en mozzarella is een goede combinatie en de walnoten geven er een knapperige toets aan.

Wij aten dit met een Ardeens gebraad.  Simpelweg gebakken in een mengeling van boter en olijfolie, samen met 1 grote ajuin, 2 teentjes knoflook, wat peper en Italiaanse kruiden.

Wat heb je dus nodig :

  • 1 appel per persoon
  • olijfolie met look en chili (mag ook gewone zijn)
  • 6 sneetjes mozzarella
  • zwarte peper
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 2 x handvol walnoten
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vond

4 opmerkingen: