donderdag 26 februari 2015

groene smoothie met spinazie

De (soms toch wel serieus overdreven) hype om gezond te eten ... ik kan het er zo van op mijn heupen krijgen ! Ik bedoel maar, gezond eten ok, maar mogen we ook nog een beetje genieten ? Mogen we ook nog met smaak eten ? Mogen we ervoor kiezen om zogezegd gezonde maar eigenlijk toch wel walgelijke combinaties links te laten liggen ? Ik denk dan bijvoorbeeld aan de gezonde chocomousse die ik ooit eens geprobeerd heb, gemaakt met chocolade en avocado ! Echt waar, wie vindt dat uit ? Dat smaakt zo afschuwelijk, dat is toch zo absoluut niet lekker om te eten !

Een smoothie met fruit ... en spinazie ! Dat leek mij zo altijd iets dat in dezelfde categorie valt.  Waarschijnlijk wel gezond maar niet binnen te krijgen.  Ik bedoel maar, die kleur, en spinazie gemixt met fruit ... !? Het is wel duidelijk zeker dat ik niet direct voor het idee gewonnen was (ook al lust ik best wel spinazie).

Ik zag het echter regelmatig wel verschijnen op blogs, groene smoothies.  En op elke blog was men er telkens heel positief over, het zou gezond én lekker zijn.  Ik nam dat toch altijd met een korreltje zout want die reputatie heeft die fameuze eerder genoemde chocomousse ook !

Tot ik een paar dagen terug zo'n smoothie zag bij Perfect Housewife - to be.  Deze was zo smakelijk voorgesteld dat ik zin kreeg om het toch ook eens te proberen.

Vanmorgen was het dan zover, de groene smoothie met spinazie werd gemaakt.  Eerst was er een voorzichtig ruiken aan de smoothie (mmmm, ja fruitige geur, niet slecht), dan een nog voorzichtiger proeven (kwestie van in geval van walging toch niet te veel te moeten binnenwurmen).

En ik moet toegeven, ik had ongelijk ! Dit behoort zeker niet tot dezelfde categorie als die chocomousse.  Dit is echt lekker ! Je smaakt echt niets van de spinazie, qua smaak lijkt het alleen maar met fruit gemaakt te zijn.  Het komt dus zeker nog op 't menu 's morgens !


Hoe maak je deze nu ?

Je perst 3 sinaasappels uit en dit sap doe je in de blender, samen met een dik handvol spinazie, 1 banaan, 1/2 mango, 1 passievrucht en 1 kiwi.  Mix tot een glad mengsel en klaar !

Wat heb je dus nodig :

 • dik handvol spinazie
 • sap van 3 sinaasappels
 • 1 banaan
 • 1/2 mango
 • 1 passievrucht
 • 1 kiwi
SMAKELIJK :-) !

1 opmerking:

 1. Ik onder de indruk van hoe groen hij is zeg! Echt heel felgroen. Knap gemaakt.

  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen