vrijdag 6 februari 2015

Nutella cream likeur

Gisteren was het Wereld Nutella Dag.  Ja, inderdaad een dag speciaal voor Nutella, wat gaan ze nog allemaal uitvinden ! Nu moet ik wel bekennen, als Nutella fan vind ik dit een super idee.  Ik heb dit "gevierd" met een lekker boke met choco 's morgens.

Het idee om deze likeur te maken kwam wat later op de dag.  Tja, 's morgens om 7u denk ik nog niet direct aan alcohol.  Best misschien, anders zou ik wel met een ietsiepietsie alcohol probleem kampen ! Een tijdje terug had ik op de blog Hap en tap een recept gezien voor Nutella cream likeur.  Geef toe, dat is een recept dat in een seconde de aandacht weet te trekken.  En welke dag is er nu beter om dit uit te testen dan dé dag gewijd aan Nutella ?

Zelfs tijdens het maken ervan kwam het water mij al in de mond, die geur van gesmolten, warme Nutella ! Nog voor alles goed en wel was afgekoeld zat ik al met mijn vinger in de pot.  Aangezien de likeur hier toch binnenshuis zal blijven vond ik dat wel kunnen ;-).

Dit is een drankje waar je dat eerder genoemde ietsiepietsie alcohol probleem van zou kunnen krijgen, zoooooo verslavend lekker ! Het was de eerste keer dat ik dit maakte, maar het zal zeker de laatste keer niet zijn.  En voor de Nutella (en likeur) fans onder jullie ... ga ervoor !Nu over naar hét belangrijkste : hoe maak je dit goddelijke drankje ?

Doe in een pan 150 gr Nutella, samen met 50 gr rietsuiker en 1 koffielepel vanille extract.  Laat dit op een zacht vuur opwarmen en smelten.  Roer er regelmatig even door.
Voeg er dan langzaam aan 400 ml volle room aan toe en meng alles goed door elkaar tot je een romig mengsel krijgt.
Laat alles verder opwarmen tot het zachtjes pruttelt (roer regelmatig even).  Neem dan de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Hierna kan je de finishing touch toevoegen, 500 ml vodka.  Meng alles nog even goed door elkaar en giet over in een fles.

Naar 't schijnt kan je dit tot 3 weken bewaren in de ijskast, maar eerlijk ? Ik weet niet of het zolang gaat overleven ;-) !

Wat heb je dus nodig :

 • 150 gr Nutella
 • 50 gr rietsuiker (in het originele recept wordt gewone witte suiker gebruikt, dus dat kan ook)
 • 1 koffielepel vanille extract
 • 400 ml volle room
 • 500 ml vodka
SCHOL :-) !

7 opmerkingen:

 1. Dat ziet er lekker uit! Hier thuis zijn de kids geweldige Nutella fans, en 't mag niet van een ander merk zijn! Alhoewel ik toch liever heb dat ze voorlopig van dit drankje afblijven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kids de choco, en de mama 't drankje hé ;-)

   Verwijderen
 2. Oooo dit ga ik een keer maken voor een vriend die supernutella fan is en bijna jarig is. Vind het heel grappig, bedankt voor het recept. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat hij er blij mee zal zijn ;-) ! Zelfs als je geen echte Nutella fan bent zal je dit nog lekker vinden denk ik. Ben eigenlijk wel benieuwd naar zijn reactie.

   Verwijderen
  2. Hij vond het inderdaad heel lekker maar wel wat sterk, dat vond ik ook. Misschien de volgende keer wat minder wodka erdoor dan maar want het is wel een hele lekkere smaak.

   Verwijderen
 3. Keilekker, inderdaad! Ik had 2 glazen ingeschonken voor mijn foto en ik heb ze helemaal in mijn eentje ook uitgedronken en dat terwijl ik eigenlijk zelden alcohol drink! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Straks de zetel in voor een filmpje met mijn fles denk ik. Nu klink ik écht als een dronkaard ;-). Het zou zo lekker maar niet mogen zijn !

   Verwijderen