woensdag 11 maart 2015

gnocchi met gorgonzola en broccoli

Het is gewoon al een week geleden dat ik nog een recept heb gedeeld met jullie ! Het koken stond inderdaad op een zéér laag pitje, "dankzij" een hevige griep die van geen wijken wilde weten.  Eten was de laatste week iets dat moest om te overleven, maar was niet iets waar ik plezier in vond (en in koken zelfs nog minder).  De sous-chef heeft het zelfs een paar dagen overgenomen ;-).

Stilletjes aan komt de zin in koken en eten nu terug.  Toch gaan we nog beginnen met een zeer eenvoudig gerecht uit de laatste nieuwe Libelle Lekker, dat nog niet echt super veel kookkunsten vereist.  Waarmee ik natuurlijk niet wil zeggen dat het niet lekker was !


Je verdeelt hiervoor 1 broccoli in roosjes en stoomt of kookt deze beetgaar.
Ondertussen kook je 250 gr gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Ik heb de gnocchi inderdaad niet zelf gemaakt, gewoon kant - en - klaar gekocht (af en toe moet dat ook eens kunnen hé).
In een steelpan breng je dan 250 ml room aan de kook.  Van zodra deze kookt, zet je het vuur wat lager en voeg je 175 gr gorgonzola toe, die je al roerend laat smelten.  Daarna voeg je ook een dik handvol fijn gesneden peterselie toe en kruid je met wat peper.
Om af te werken meng je de gnocchi met de broccoli en de gorgonzolaroom.  Laat alles nog even verwarmen, en klaar !

Wat heb je dus nodig :

  • 1 broccoli
  • 250 gr gnocchi
  • 250 ml room
  • 175 gr gorgonzola
  • dik handvol peterselie
  • peper
SMAKELIJK :-) !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten