zaterdag 11 april 2015

avocado - eierslaSinds de Dagen Zonder Vlees ben ik er echt aan gewend om weinig tot geen charcuterie te eten (graag gedaan beestjes ;-) !).  Het bevalt me zelfs goed én ik vind het wel leuk om op zoek te gaan naar lunch alternatieven.  Zo kwam ik deze week op de blog Two Peas & Their Pod, waar ik een heerlijk recept voor avocado - eiersla zag.

Nu ben ik niet zo'n super avocado fan, maar in combinatie met ei leek het mij wel lekker.  Gisteren had ik al 2 eitjes hard gekookt en vanmorgen was het dus tijd om eens zelf eiersla te maken.  Eiersla dus met effectief stukjes ei in waar je niet naar moet gaan zoeken met een vergrootglas, zonder een hoop mayonaise.  Ik denk (en hoop) dus dat deze een stuk gezonder is dan degene uit de winkel.  En blijkt het toch niet zo te zijn, hij was dan toch lekker !

In het originele recept wordt er Griekse yoghurt gebruikt, ik heb deze vervangen door zure room omdat ik dat toch altijd een lekkere, frisse toets vind geven.

BEREIDING :

Je zorgt dus al op voorhand voor 2 hard gekookte eieren.
Deze snij je in stukjes (niet te klein) en meng je met 1 in stukjes gesneden avocado, 2 eetlepels zure room, 1 koffielepel Dijon mosterd (mag wat bol staan), het sap van 1/2 limoen en 3 zeer fijn gesneden lente uitjes.
Zet dit koel weg tot gebruik (best op dezelfde dag maken & eten).

Nog een tip : meng de mosterd en de zure room al apart door elkaar vooraleer je ze bij de stukjes ei doet, anders is het iets moeilijker om dit mooi gemengd te krijgen.

Ik at dit op met een dikke snee zelf gemaakt brood, die ik rijkelijk had besprenkeld met olijfolie en in de grillpan had gebakken tot ze lichtjes kleurde.

Dit is slechts voor 1 persoon, verdubbel dus alles voor 2 personen.

Wat heb je dus nodig :

 • 2 hard gekookte eieren
 • 1 avocado
 • 2 eetlepels zure room
 • 1 koffielepel Dijon mosterd
 • sap van 1/2 limoen
 • 3 lente uitjes

SMAKELIJK :-) !

7 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ik heb het gemaakt en vond het heerlijk! Eerst was ik de, in mijn geval, bosuitjes vergeten en die maakten het echt af!
   En het voelt goed om een avocado achter de kiezen te hebben qua gezond ;-)

   Verwijderen
 2. Jummie ik heb alles in huis, ga het meteen maken. Ik denk alleen dat ik de avocado ga prakken en een klein beetj mayo ga gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben verzot op advocado dus deze maak ik zeker!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen