donderdag 16 april 2015

broccoli - zalm quiche, gekruid met kurkuma, curry en gemberEr lag nog bladerdeeg in de ijskast dat dringend moest gebruikt, er lag nog een broccoli naar mij te lonken die waarschijnlijk ook niet lang meer nodig had om over zijn hoogtepunt heen te zijn én er lag nog een pakje gerookte zalm te blinken in de ijskast waarvan de vervaldatum ook niet meer echt veraf was.  Dit zijn zaken die (helaas) niet zo uitzonderlijk zijn bij mij.  Op één of andere manier slaag ik er regelmatig in om eten te kopen dat dan niet wordt gebruikt.  Omdat ik dan toch geen zin heb in wat er voor die dag gepland staat op mijn weekmenu, omdat ik het heb gekocht zonder echt al een recept voor voorzien te hebben of gewoon omdat ik het vergeten te gebruiken ben (tja, sinds er een 4 voor staat is dat geheugen niet meer echt top).

Ik probeer hier nu echt meer op te letten, om elke week toch even de ijskast te checken.  Vandaag deed ik dit ook en was broccoli, bladerdeeg en zalm mijn "oogst".  De keuze voor een quiche was nogal voor de hand liggend met dat bladerdeeg natuurlijk.  Broccoli en zalm vormen een lekkere combinatie voor een quiche maar ik wilde er toch een extra toets aan geven.  Na wat Google zoekwerk kwam ik tot dit recept.

De combinatie van broccoli en zalm met kurkuma, curry en gember bleek een voltreffer.  De quiche heeft een mooie, felle kleur én smaakt zeer lekker.

BEREIDING :

Kook hiervoor de roosjes van 1 broccoli beetgaar en laat wat afkoelen.
Snij 1 kleine witte ajuin en 3 teentjes look zeer fijn.  Bak deze even in een beetje olijfolie en voeg dan 1 eetlepel kurkuma, 1 bol staande koffielepel curry en een paar cm verse geraspte gember toe.  Meng alles goed en laat nog een minuutje bakken op een niet te hoog vuur.  Laat ook dit een beetje afkoelen.
Bak het bladerdeeg eerst blind gedurende een 20 minuten, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij ondertussen 4 sneetjes gerookte zalm in fijnere stukjes.
Klop ook 4 eieren los met een 75 ml volle room.  Voeg hierbij de gekruide, gebakken ajuin en knoflook en meng goed.
Wanneer het bladerdeeg blind gebakken is, leg je er de broccoliroosjes op.  Verdeel er de zalm stukjes over en giet er het ei - roommengsel tussen.
Bedek met schijfjes mozzarella, die je nog wat kruid met kurkuma.
Zet terug in de oven op 200 ° gedurende een 12 à 15 minuten.  Check wel zeker de aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg want dit kan wel afwijken.

Wat heb je dus nodig :

 • 1 broccoli
 • 1 kleine witte ajuin
 • 1 eetlepel kurkuma en extra om af te werken
 • 1 koffielepel curry
 • paar cm verse geraspte gember
 • 1 vel bladerdeeg
 • 4 sneetjes gerookte zalm
 • 4 eieren
 • 75 ml volle room
 • 1 bolletje mozzarella

SMAKELIJK :-) !

2 opmerkingen:

 1. Mmm wat ziet dit er lekker uit zeg! Ik wil ook weer eens een quiche bakken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net deze quiche gemaakt en gegeten. Zalig lekker!

  BeantwoordenVerwijderen