vrijdag 24 april 2015

gemarineerde tofoe met groene groentenJaaaaa, hij is er weer, de nieuwe Delicious ! Zoals altijd staat hij weer vol prachtige foto's en lekkere recepten.  Ik ben nog altijd blij met het abonnement dat ik mezelf een paar maanden geleden cadeau deed ;-).

Alhoewel ik toch elke maand weer een nadeel zie ... je kan al die lekkere dingen niet direct allemaal tegelijk klaarmaken ! Kiezen is altijd moeilijk, een echte strijd.  Waar heb ik nu het meest zin in, van welke foto komt het water me het snelst in de mond, ... ? Tja, 't leven is niet altijd gemakkelijk ;-).

Deze maand won dit gerecht de wedstrijd.  De reden ? Er zitten wel wat ingrediënten in die ik nog nooit heb gebruikt / gegeten (sugar snaps, sobanoedels en paksoi) en ik was nieuwsgierig naar de smaken.

BEREIDING

Je laat hiervoor 250 gr tofoe goed uitlekken, die je dan in niet te dunne plakjes snijdt.  Ik had 8 plakjes tofoe van telkens ongeveer een vinger dikte.
Maak een marinade met 4 eetlepels sojasaus, een 2 cm verse geraspte gember en 1 eetlepel honing.  Meng dit alles goed door elkaar en verdeel het over een ondiepe schaal.  Leg hierin de plakjes tofoe naast elkaar en laat ze marineren gedurende 2 à 3 uur.  Schep tussendoor regelmatig wat vocht over de plakjes.  Zet de schaal tijdens het marineren afgedekt in de koelkast.  Je mag dit ook langer laten marineren, als je bv 's morgens de tofoe en marinade al klaarmaakt om 's avonds te koken.
Snij 1 groene paprika in fijne reepjes, het witte deel van 1/2 paksoi in schijfjes en de groene bladeren in fijnere stukjes.
Kook 90 gr sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster 1 eetlepel sesamzaadjes kort in een anti aanbak pan tot ze lichtjes kleuren.
Verhit in de wok 2 eetlepels zonnebloemolie.   Bak hierin gedurende een minuut de reepjes groene paprika en voeg dan 250 gr sugar snaps (diepvries) toe.  Roerbak dit gedurende een 3 à 4 minuten.  Voeg dan de witte schijfjes paksoi toe en roerbak verder gedurende nog eens 3 minuten.  Voeg tenslotte het paksoiblad toe en bak nog even kort verder.  Kruid met een beetje sojasaus en peper.
Ondertussen bak je ook de gemarineerde tofoe in 2 eetlepels zonnebloemolie.  Per kant bak je hem een 2 minuten.
Leg plakjes tofoe op een bord en verdeel hier de groenten over.  Bestrooi tenslotte met wat sesamzaadjes.
Serveer er de sobanoedels bij ... en geniet !

Inderdaad, geniet want dit is een zeer lekker gerecht, zeer puur (wat ook het thema van deze Delicious is).  Bovendien is het gemakkelijk en snel te maken.

Wat heb je dus nodig (2 personen) :

 • 250 gr tofoe
 • 4 eetlepels sojasaus en extra voor afwerking
 • 2 cm verse gember
 • 1 eetlepel honing
 • 1 groene paprika
 • 1/2 paksoi
 • 90 gr sobanoedels
 • 1 eetlepel sesamzaadjes
 • 4 eetlepels zonnebloemolie
 • 250 gr sugar snaps
 • peper

SMAKELIJK :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten