maandag 6 april 2015

pittige pasta met grote garnalen




Een tijdje geleden "ontdekte" ik Donna Hay op Njam.  "Fast, fresh & simple", haar programma én haar motto over hoe eten moet zijn, sprak mij direct aan.  Ze maakt de heerlijkste gerechten waarvoor je geen uren in de keuken moet staan.  En ook al vind ik het wel eens leuk om er echt voor te gaan, ik zeg ook nooit nee tegen snelle, gemakkelijke én lekkere gerechten.

Dit gerecht valt zeker onder deze categorie.  Het is snel klaar, super simpel te maken én lekker pittig. Pittig door de combinatie van knoflook, citroen en chilipepertjes.

BEREIDING :

Eerst snij je 4 teentjes knoflook in dunne plakjes, 2 kleine gedroogde chilipepertjes zeer fijn (verwijder ook de zaadjes) en een stukje citroenschil in zeer fijn reepjes.  Van dit laatste heb je ongeveer 1 eetlepel nodig.  Ik gebruikte 20 reeds schoongemaakte grote garnalen, dan spaar je nog extra tijd uit daar je deze niet moet schoonmaken.  Heb je deze niet, zorg dan dat de garnalen ook reeds schoongemaakt zijn.
Kook fijne volkoren spaghetti (een 200 gr) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Ondertussen smelt je 45 gr roomboter samen met 1 eetlepel olijfolie in een anti aanbak pan op een matig hoog vuur.
Wanneer de boter is gesmolten voeg je de knoflook, chilipepertjes en citroenschil toe.  Bak dit gedurende een 2 minuten.
Voeg dan 20 grote garnalen toe en bak deze al roerend 3 minuten of tot ze gaar zijn.
Doe hier de uitgelekte pasta bij, 1 eetlepel citroensap, een handjevol peterselie en kruid met een beetje peper (overdrijf niet, de chilipepertjes maken het gerecht al pittig).
Meng alles goed door elkaar en laat nog even bakken.
Doe er dan nog rucola bij ... en klaar.

Wat heb je dus nodig :

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kleine gedroogde chilipepertjes
  • 1 eetlepel citroenschil (van ongeveer 1/4 citroen)
  • 20 grote garnalen
  • 200 gr fijne volkoren spaghetti
  • 45 gr roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • handjevol peterselie
  • peper
  • rucola

SMAKELIJK :-) !

3 opmerkingen:

  1. Een vraag: gebruik je biologische citroen wanneer je de schil nodig hebt?
    Het gerecht lijkt me verrukkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik probeer biologische citroenen te vinden maar als dat niet lukt, dan spoel ik de citroen eerst heel goed af met heet water.

      Verwijderen