donderdag 25 juni 2015

kiwi - peer - druivensapje


Ik vertelde het gisteren al, ik heb een beetje last van uitdijende billen en buik.  In de hoop dat wat tegen te houden, heb ik mij voorgenomen om een beetje meer te letten op wat ik allemaal in mijn mond steek.

Wees gerust, het wordt hier nu niet opeens een blog met allerlei super gezonde, suikervrije toestanden.  Dat past niet bij mij, ik moet gewoon op regelmatige basis mijn portie zoet binnen hebben.  Ik ga echter wel proberen om mijn ontbijt en lunch, en vooral mijn tussendoortjes een beetje gezonder te maken.

Zo heb ik vanmorgen dit sapje klaargemaakt.  Volgens het boek "Groen & Gezond" een combinatie die me van binnenuit gaat laten stralen ! Dus, opgepast, binnenkort hebben jullie een zonnebril nodig als jullie mij in levende lijve ontmoeten ;-).

Nee, serieus, ik geloof wel dat voeding veel kan veranderen aan je uitstraling, aan hoe je huid eruit ziet.  Momenteel heb ik wel een beetje huidproblemen (oa eczeem), die er vroeger, in de smallere dagen, niet waren.  Of het één verband houdt met het ander weet ik niet, maar het is een poging waard.

Dit sapje heeft mij in ieder geval gesmaakt, ook al heeft het een beetje een vies groen kleurtje.  Dat komt echter eerder door het feit dat ik er een koffielepel detox mix aan heb toegevoegd denk ik, zonder dat zal het een lichter, iets smakelijker kleurtje hebben.  Laat je dus niet afschrikken door de kleur op de foto, want dit is een lekker sapje.  Ik nam het als ontbijt, maar dan heb je (of ik toch) na een 2-tal uurtjes wel terug een klein beetje honger.  Misschien is het wel eerder bedoeld als tussendoortje, dat kan ook zijn.  Ik ben wel braaf geweest, en heb mijn honger gestild met een handjevol noten en 2 glazen water.  Man, man, man, wat ben ik goed bezig ;-).


BEREIDING (voor 1 groot glas) :

Doe 4 kiwi's, 115 gr witte, pitloze druiven en 1 ongeschilde peer in de blender (zorg dat de peer en kiwi's in kleinere stukken gesneden zijn).   Doe er ook een beetje koud water en een dik handvol sla bij.
Mix tot een glad mengsel.

Zoals gezegd heb ik er dus een afgestreken koffielepel detox mix aan toegevoegd.  Ik heb mij een tijdje terug in de supermarkt laten verleiden om dit te kopen.  Nutridia (= het merk) had daar nogal een opvallende stand gezet, en ik werd nieuwsgierig en wilde dit eens testen.  De geur is echt een plantengeur, maar als je wat meer informatie opzoekt over wat er allemaal inzit (oa spirulina, chlorella, tarwegras) lijkt dit toch allemaal redelijk gezond te zijn.  Ik gebruik het nu ook niet dagelijks, enkel bij groene smoothies en sapjes.

Wat heb je dus nodig :

 • 4 kiwi's
 • 115 gr witte, pitloze druiven
 • 1 peer
 • dik handvol sla
 • beetje koud water
 • eventueel detox mix

SMAKELIJK :-) !

2 opmerkingen:

 1. Jij bent goed bezig, nu ik nog ;-)
  Kijk je op mijn blog (over de schortjes)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Woehoe, ik heb gewonnen ;-) ! Nu ga ik zo schoon in mijn keuken staan :-).
   Wat dat goed bezig betreft, ik hoop dat het deze keer eens blijft duren. We zullen elkaar wat stimuleren, is't goed ?

   Verwijderen