dinsdag 1 september 2015

paksoi soep


Vanmorgen stond ik rond 6u30, nog half slapend, al soep te maken.  Inderdaad ja, dat hebben jullie goed gelezen, 6u30.  Ik weet het, hoe zot kan je worden !?

Het was echter dat, of op het werk een broodje bestellen.  Aangezien ik zo veel mogelijk op mijn eten probeer te letten, én ik mezelf vrijdag al had getrakteerd op een broodje als beloning voor de verloren 3 kg op 3 weken, was dat laatste dus geen optie.  Met een slaperig hoofd en kleine oogjes dook ik de ijskast in, op zoek naar soepwaardige, snel-klaar-weinig-snijwerk ingrediënten.  Het werden een vorige week vergeten paksoi, een paar lente uitjes en wat citroengras, aangevuld met een snuifje gezonde kurkuma en zwarte peper.  Het kostte me slechts een paar minuutjes voorbereiding en mijn soep stond al te pruttelen.  Zonder te proeven (neen, ik ga geen soep proeven om 7u30 's morgens met  de smaak van tandpasta nog in mijn mond) ging de soep de thermos in.

Het was dus best wel een beetje spannend vanmiddag aan tafel.  Voor 't zelfde geld had ik een slecht smakende soep bij en werd het een potje yoghurt als lunch.  Ok, dat zou wel goed geweest zijn voor mijn lijn maar mijn humeur zou daar geen positieve boost van gekregen hebben ;-).  Gelukkig bleek mijn soep geslaagd en kon ik lekker lunchen.  En bleven mijn collega's gespaard van een hongerige, humeurige Peggy ;-).


BEREIDING (voor 0,5 ltr) :

Doe een scheutje wokolie in een pot, en bak hierin kort 2 in stukjes gesneden lente uitjes.
Snij ook 1 stengel citroengras middendoor in de lengte en voeg deze toe.
Ondertussen haal je alle bladeren van de paksoi en voeg je ze toe.  
Kruid alles met een goed volle koffielepel kurkuma en wat zwarte peper.
Voeg 0,5 lt. water toe en 1 groentenbouillonblokje.
Laat dit een kwartiertje pruttelen, haal het citroengras uit de soep en mix ze dan.

Wat heb je dus nodig :
 • 1 paksoi
 • 2 lente uitjes
 • 1 stengel citroengras
 • koffielepel kurkuma
 • zwarte peper
 • 1 blokje groentenbouillon
 • wokolie

SMAKELIJK :-) !

3 opmerkingen:

 1. Zo, jij bent goed bezig! En fijn dat je beloning een smakelijke soep is.
  Wanneer maakte je de mooie foto's?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd al vergeten antwoorden, sorry Ageeth ! Ik hield een beetje soep over om na het werk een foto te kunnen maken. Dat was er nu niet teveel aan om ook nog te doen, én soep maken én een foto op dat uur van de dag ;-).

   Verwijderen
 2. Ik maakte dit weekend ook een flinke portie soep om mijn slechte gewoonte van broodjes halen terug te vervangen door mijn goede oude gewoonte door soep mee te nemen naar het werk. Maar ze was de zondagavond al op ... Doch ! Voor morgen is er verbetering in zicht want ik maakte daarstraks een salade voor morgenmiddag ! Schoon kommeke en lepel trouwens !

  BeantwoordenVerwijderen