zondag 9 februari 2014

wandeling Mullem - Rooigemsebeekroute

Mullem, waar de tijd bleef stil staan.  't Is te zeggen, als je de auto's in het dorpje even wegdenkt ...Maar toch, het blijft een mooi dorpje, in de Vlaamse Ardennen.  Met andere woorden, midden in prachtige natuur dus en ideaal om te gaan wandelen.

We kozen voor de Rooigemsebeekroute, een wandelroute van zo'n 13 kilometer.  Een absolute aanrader, met enkel bijna op het einde een stukje door een niet zo mooi dorp.  De rest van de wandeling maakt dit echter ruimschoots goed.


Voor wie 13 kilometer niet ziet zitten, je kan inkorten tot 3, 6 of 9 km.  Dit staat echter niet aangeduid onderweg, dus wil je dit doen, neem dan zeker een foto van het bord met de route beschrijving die je bij de start kan terug vinden (zie hierboven).  Hierop kan je zien waar je kan inkorten.

We waren wel eens in voor een uitdaging en hebben dus de ganse 13 km gedaan.  Normaal gezien doen we maar rond de 8 à 9 km, dus de beentjes waren wel wat aan 't protesteren op 't einde.  Maar men moet ergens beginnen opbouwen hé ?

Het grootste deel van de wandeling loop je op verharde wegen maar er zijn wel stukken bij die er na regenweer slecht bijliggen en waar je door de modder moet ploeteren.  Langs de andere kant, dan weet je dat je in de natuur zit !

Het landschap varieert van open vergezichten tot een stukje bos, tot boerderijen en kleine dorpjes.
Wil je meer foto's zien :
http://www.flickr.com/photos/bo_foto/sets/72157640679006375/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten